In de Dennen doet mee met de race die de Lions organiseren voor de zwembaden in Bronckhorst. Foto: PR
In de Dennen doet mee met de race die de Lions organiseren voor de zwembaden in Bronckhorst. Foto: PR

Verkoop loten bad van de eendjes-race tijdens Meimarkt

VORDEN - Tijdens de Meimarkt in Vorden, zaterdag 26 mei zal ook Zwembad In de Dennen aanwezig zijn. Het zwembad vraagt vooral aandacht voor de bad eendjes-race georganiseerd door de Lions Club Bronckhorst. Op zondag 2 september laten de Lions duizenden badeendjes te water in de Grote Beek bij Bronkhorst. Het belooft een spektakel te worden met heel veel winnaars.

Alle bad eendjes 'strijden' natuurlijk om de eerste plaats, maar dat niet alleen. Zwembad In de Dennen verkoopt net als de andere openluchtbaden in Bronckhorst loten voor 2,50 euro per stuk. Het lot met het nummer van het winnende bad eendje is uiteraard het winnende lot. Deze prijswinnaar wint een gezinsabonnement 2019 voor alle vier de zwembaden in de Gemeente Bronckhorst. Daarnaast worden er nog veel meer kleinere en grotere prijzen verdeeld, zoals bijvoorbeeld een gezinsabonnement van Zwembad In de Dennen, badlakens, een opblaasbare badeend, consumptiebonnen en natuurlijk het originele badeendje zelf. Tot slot zijn er nog vier 'winnaars'. De opbrengst van deze actie van de Lions gaat tenslotte naar alle vier de zwembaden. Koop een lot van het zwembad in Vorden, dan komt de opbrengst daarvan ook ten goede aan het zwembad in Vorden.
De bad eendjes-race is een leuke manier om het eigen zwembad financieel te ondersteunen. De loten zijn tijdens de Meimarkt te koop en uiteraard ook bij het zwembad zelf. Het zwembad geeft graag uitleg over het vrijwilligerswerk bij het zwembad. Het bestuur streeft naar zo ruim mogelijke openingsuren, maar dat kan niet zonder voldoende vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen tijdens de Meimarkt vrijblijvend kennis maken en informeren naar de mogelijkheden. Meer informatie staat op de website of mail.


info@zwembad-indedennen.nl


Bomenbelang present bij meimarkt De Werf

VORDEN - Vereniging Bomenbelang Bronckhorst presenteert op de meimarkt van De Werf aan de Enkweg in Vorden op zaterdag 26 mei de nieuwe tweede druk van de wandel- en fietsroute langs een aantal monumentale bomen in de directe omgeving van Vorden. De eerste druk is vrijwel geheel uitverkocht. Waarschijnlijk deze zomer brengt Bomenbelang een tweede route uit, dan vanuit Hengelo richting Ruurlo.

Ook toont de vereniging haar nieuwe flyer met informatie over haar werkzaamheden. Op de meimarkt verkoopt Bomenbelang verschillende houten voorwerpen, gemaakt van bomen die onlangs in Vorden e.o. gekapt werden. Ook heeft de vereniging eigen bomenkaarten in de aanbieding. U kunt bij de kraam natuurlijk ook terecht voor vragen en informatie over allerlei zaken die met bomen te maken hebben. De markt begint om 9.00 uur en duurt tot 12.30 uur.


Harmonie Vorden doet mee aan Anjeractie

VORDEN - Harmonie Vorden collecteert, zoals ieder jaar voor de Anjeractie van het Prins Bernhard cultuurfonds in Vorden. Vanaf maandag 28 mei tot en met zaterdag 2 juni vindt de 73ste Anjeractie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. 50% van het opgehaalde is voor de clubkas van de collecterende vereniging, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving.

De leden van Harmonie Vorden gaan langs de deuren in Vorden. Het percentage dat ten goede komt aan de eigen kas wordt onder andere besteed aan de opleiding van jeugd en onderhoud van het instrumentarium. Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen, restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Ook in het afgelopen jaar hebben een aantal doelen in Vorden en de gemeente Bronckhorst mogen profiteren van een bijdrage door het Cultuurfonds. Gevers hebben daar aan bijgedragen, hopelijk ook dit jaar weer. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in de eigen regio en gevers steunen er direct Harmonie Vorden mee.


Stemmen voor Achterhoekse Voetbalnacht 2018

REGIO - Op woensdag 30 mei vindt in Stadion De Vijverberg in Doetinchem de derde achtereenvolgende Achterhoekse Voetbalnacht plaats. Tot die datum kan er nog gestemd worden op de genomineerde personen en verenigingen voor achtereenvolgens de beste voorzitter, de beste vrijwilliger, de beste scheidsrechter, het beste voetbaltalent en de beste vereniging van het jaar. Door een vijfhoofdige jury zijn er voor iedere categorie een vijftal kanshebbers genomineerd. In een eerdere publicatie is per abuis een foutieve website vermeld. Deze moet zijn: www.achterhoeksevoetbalnacht.nl