Teleurstelling over de troep bij milieupark de Bleek. Foto: Marie-Thérèse Kleijberg
Teleurstelling over de troep bij milieupark de Bleek. Foto: Marie-Thérèse Kleijberg

Ergernis over troep bij milieupark aan de Bleek

VORDEN - Er zijn zo van die zaken waaraan je je gruwelijk kunt ergeren. Zo kwam ik laatst bij het milieupark aan de Bleek in Vorden om er wat karton weg te brengen. Het was er een grote troep. Mensen hadden er van allerlei afval achtergelaten, gewoon gedumpt naast de containers. En eerlijk gezegd was dit niet de eerste keer dat ik de plek op die manier aantrof.

Een gevoel van boosheid overviel me, met daarbij de gedachte: 'Waarom doen mensen dit…?' Vervolgens dacht ik: 'Moet ik hier nu iets van zeggen? Iets aan doen?' 'Ach nee, laat ook maar.' Maar als er nooit iets over gezegd wordt, gebeurt er ook niets en zal het gewoon doorgaan. Ik besloot de pen te pakken.
Terwijl ik aan het schrijven ben, verandert mijn boosheid in teleurstelling. De vraag komt in me op waarom mensen zich toch zo gedragen. Waarom gaan we toch zo respectloos met onze omgeving om? Om nog maar niet te spreken van de mensen die werken bij de milieudiensten. Zij moeten telkens weer alles opruimen. Een gevoel van schaamte steekt nu ook de kop op.

Ik zou hier een oproep willen doen. Ruim gewoon je eigen troep op een goede manier op. Dat lijkt mij eigenlijk niet meer dan normaal. Het is tenslotte je eigen verantwoordelijkheid. En dan dragen we allemaal bij aan de leefbaarheid van ons dorp.


Marie-Thérèse Kleijberg
Hengeloseweg 3, Vorden