Collage/vrij werk van Karin, een van de cursisten. Foto: PR
Collage/vrij werk van Karin, een van de cursisten. Foto: PR Foto:

Kunstzinnig initiatief voor
visueel gehandicapten

VORDEN - De sinds een paar jaar in Vorden woonachtige beeldend kunstenaar en grafisch vormgever Verena op ten Noort startte enige tijd geleden een initiatief om samen met een aantal visueel gehandicapten beeldende kunst te gaan maken. De opzet was om aan een groepje visueel en andere gehandicapten van alle leeftijden, onder begeleiding en op eigen niveau, plezier te beleven aan allerlei vormen van kunstuitingen. Dit was zo succesvol, dat zij besloten heeft hier na de zomerperiode mee verder te gaan.

Het initiatief geeft visueel gehandicapten de mogelijkheid om contacten leggen, terwijl ze ondertussen onder begeleiding creatief bezig zijn. De materialen die hierbij gebruikt worden zijn uiteenlopend, maar de nadruk ligt op het schilderen en het maken van collages. Het eerste groepje cursisten heeft een tiental lessen van elk twee uur gevolgd met een verrassend resultaat.

Resultaat bewonderen tijdens Kunstvierdaagse
Een aantal werken zijn te bewonderen op de cursuslocatie aan de Raadhuisstraat 14 te Vorden, het voormalige pand van 'Boekhandel Jan Hassink Sigaren' op de hoek Raadhuisstraat/Het Hoge.

Tijdens de Kunstvierdaagse van 10 tot en met 13 mei is de cursusleidster daar dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig om de resultaten te tonen en om over dit initiatief nadere inlichtingen te geven. Mail voor meer informatie.


info@verenaoptennoort.nl