Ratti VR1 boekt belangrijke zege

KRANENBURG - Door de vele afgelaste wedstrijden van de afgelopen wintermaanden, speelden de dames van Ratti op dinsdagavond een inhaalwedstrijd. Met de wedstrijd van de zondag ervoor nog in de benen werd er om 20.00 afgetrapt tegen de dames van MEC/Bredevoort.

Beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd, maar Ratti was het team dat op voorsprong wist te komen. Anna zag haar kans en schoot van een afstand de bal via de binnenkant van de paal in het goal, 1-0. Ratti bleef druk zetten en kwam een paar keer gevaarlijk door, maar de lat en de keeper stonden geregeld in de weg. Het spel was af en toe gehaast en Ratti ging meer op de lange bal spelen, helaas viel hier geen doelpunt meer door. Met een 1-0 stand in het voordeel van Ratti gaf de scheidsrechter het rustsignaal. Dit was een goed moment om de tactiek voor de tweede helft te bespreken, want door een aantal blessures moest er wat geschoven worden in de opstelling.

De dames van MEC/Bredevoort kwamen sterk terug uit de kleedkamer en wisten druk te zetten op de dames van Ratti. Via de snelle middenvelders werden zij een aantal keer gevaarlijk richting goal, maar echte kansen werden niet gecreƫerd en ook door de oplettende keepster van Ratti, Ellen bleef de stand lang 1-0. Toch kwam daar de 2-0 voor Ratti op het scorebord. Els reageerde alert op een goede corner van Kim en zo wist ze de bal achter de keeper te krijgen. MEC/Bredevoort had hier gelijk een antwoord op door een extra aanvaller in te brengen. Ratti stond erg onder druk en uiteindelijk viel daar de aansluitingstreffer, 2-1. Daarna waren er nog lange minuten te voetballen, maar de dames van Ratti hielden de stand op 2-1. Door de winst pakten de dames 3 belangrijke punten waardoor zij nu op de 6e plek staan in 3e klasse H.