Vorden 1 wint van koploper en verlies van rode lantarendrager

VORDEN - Terwijl Vorden 1 vorige week een hele knappe overwinning behaalde in Twello tegen Voorwaarts (0-1), verloor de ploeg van trainer Michel Feukkink afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Concordia Wehl met 1-2. Deze twee uitslagen geven perfect aan hoe kort de ploegen dit seizoen bij elkaar zitten in de tweede klas. Voor Vorden was het verlies in de allerlaatste minuut extra pijnlijk aangezien bij een gelijkspel de afstand op de nummer 14 zeven punten was gebleven maar nu is geslonken naar vijf punten.

Tegenstander Concordia Wehl maakt een moeilijk seizoen door en bivakkeert al het gehele seizoen onderaan de ranglijst. Een maand geleden hebben zij daarom de vorig seizoen gestopte spits Wouter Jansen weer gevraagd om te gaan voetballen en hij maakt sindsdien weer deel uit van de selectie. Het was deze speler samen met de van het middenveld naar de voorhoede gehaalde jeugdige nieuwkomer uit Beek (5e klasser 't Peeske) die het Vorden flink lastig maakte in de eerste 25 minuten. Vorden schrok van deze speelwijze want in de afgelopen twee seizoenen was de strijdwijze van Concordia compleet anders en werd er veelal gebruik gemaakt van de lange bal richting spits Meijer. Vorden moest dan ook in de 20ste minuut de tegentreffer incasseren en pas in het laatste kwartier van de eerste helft kwam de thuisploeg iets meer in haar eigen spel. In de allerlaatste minuut voor rust kreeg Daan Horstman een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet van dichtbij werd prachtig gered door de doelman uit Wehl.

In de tweede helft maakt Robin Verstege eerst nog een doelpoging van Concordia onschadelijk, waarna het vanaf dat moment Vorden was wat de klok sloeg. Vooral via de ijverige en goed spelende Tom klein Kranenbarg kwam het vooral via de rechterkant een aantal keren goed door. Uit een cornerbal werd het in de 75ste minuut 1-1 door Bas Abbink, die de voorzet prima op zijn schoen direct uit de lucht nam. Na 90 minuten had iedereen zich met een 1-1 gelijk spel verzoend, alleen kwam de bal toen nog één keer voor het doel van Robin Verstege. Deze kluts- en stuiterbal kwam precies voor de voeten van de spits van Concordia en zodoende stond het uit het niets ineens 1-2 voor Concordia. Vorden mocht nog aftrappen, maar daarna floot de prima scheidsrechter af voor de wedstrijd, de geel-zwarten achterlatend met een flinke kater.