KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig

VORDEN - KunstZondagVorden een kunstproject van de St.KunstInVorden dat al 12 jaar haar bijdrage levert aan het toegankelijk maken van professionele beeldende kunst en vormgeving voor een breed publiek Zondag 11 maart jl. stroomde het publiek weer naar Vorden-centrum en haar buitengebied om een bezoek te brengen aan KunstZondagVorden. En niet voor niets, er was weer een breed palet aan werk te zien op de diverse locaties.

Zo trok Galerie Agnes Raben veel belangstelling met het nieuwe bibliofiele boekwerk "Nog één keer voordoen" en de gelijknamige expositie met werk en wetenswaardigheden van Tim Hinterding en Thomas Verbogt. Galerie de Ezelstal werd verrast door veel bezoekers die nog nooit eerder in de Ezelstal waren geweest en die ook nog nooit van de kunstenaars (Gradus Verhaaf en Jan en Jetty Homan) hadden gehoord, maar zo enthousiast waren dat zij hun volgende bezoek al weer aankondigden. Bij glasatelier Mary Quarles van Ufford was veel interesse in techniek, het maakproces van de objecten. Ook de installatie 'Invidia' bood veel gesprekstof.

Ook volgens het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst was het een succes; maar liefst 45 (meestal zeer geïnteresseerde) bezoekers waaronder een aantal kenners en vaste gasten. Zo werden de vier 'van Hilles' goed bekeken en ook het museale werk van Raoul Hynckes oogstte veel belangstelling, velen vroegen naar de waarde van het schilderij. Kunstenaars Marleen en Bert Hulsbos hadden speciaal voor KunstZondag hun expositie uitgebreid met 'klein werk'. Dat sloeg goed aan en er werd ook verkocht.

De Burgerij, dat na drie maanden weer open was, kijkt ook terug op een succesvolle dag. Een grafiek-expositie ontlokt vanzelf veel vragen over de techniek. Aanwezige kunstenaars sprongen daar enthousiast op in. Ook de ateliers van schilders Riet Rexwinkel en Aaf Renkema werden goed bezocht en ook hier ontstonden waardevolle gesprekken over de artistieke inhoud van de werken.