Johan Boerstoel, voorzitter Wout Dekkers, Iet Annevelink en Simone Masselink. Foto: PR
Johan Boerstoel, voorzitter Wout Dekkers, Iet Annevelink en Simone Masselink. Foto: PR Foto:

Drie leden gehuldigd voor jarenlange lidmaatschap

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Erwin wordt de eerste voorzitter die niet betrokken was bij de fusiebesprekingen en het tot stand komen van Harmonie Vorden. Hij is sinds november 2016 hij lid van de vereniging en bleek een aanwinst als muzikant. Nu mag hij bewijzen wat zijn bestuurlijke kwaliteiten zijn. Naast Wout Dekkers namen ook de bestuursleden Esther den Toom en Ria Zweverink afscheid van het bestuur. Lian Nijenhuis trad toe als bestuurslid en gaat zich het komende verenigingsjaar in werken om mogelijk in 2019 het secretariaat op zich te nemen. Voorzitter Dekkers bedankte de scheidende bestuursleden voor hun inzet, verwelkomde de opvolgers en wenste hun veel succes met deze nieuwe uitdaging.

Het dankwoord namens het bestuur aan Wout Dekkers werd een heel bijzondere, naast Wout werd ook oud-voorzitter Gerrit Nijenhuis naar voren gevraagd. Om samen van de huidige vice voorzitter Theo Groot Nuelend te horen dat het bestuur hen beiden voordroeg als eerste officiƫle ereleden van Harmonie Vorden. Beide heren waren vanaf het begin betrokken bij de fusieplannen om Concordia en Sursum Corda samen te voegen tot een nieuwe toekomstbestendige muziekvereniging voor Vorden. Gerrit Nijenhuis, destijds voorzitter van Concordia, en Wout Dekkers als bestuurslid van Sursum Corda voerden, met nog twee leden van beide clubs, de gesprekken ter voorbereiding en informeerden de leden over het fusieplan. Mede door hun inzet en inzicht was het mogelijk om in een betrekkelijk korte voorbereidingstijd van slechts negen maanden op 30 augustus 2012 Harmonie Vorden officieel van start te laten gaan. Daarnaast hebben de heren zich in de beginjaren enorm ingezet de nieuwe vereniging vorm te geven en fondsen te werven, waardoor het mogelijk werd uniforme kleding te laten maken en het instrumentarium op een kwalitatief goed niveau te krijgen. Kortom, zij laten een goede en gezonde basis achter voor de toekomst. Het pleidooi van Theo zorgde voor een enorm applaus van de aanwezige leden die unaniem van mening waren dat de twee oud- voorzitters het predicaat erelid verdienden.

Huldiging jubilarissen
Tijdens de jaarvergadering werden ook drie leden uit drie generaties door voorzitter Wout Dekkers gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap van Harmonie Vorden.

Johan Boerstoel werd gehuldigd voor zeventig jaar lidmaatschap. Een enorme staat van dienst, die begon bij Sursum Corda, voor de nog altijd actief spelende klarinettist. Een repetitieavond overslaan is iets wat niet vaak voorkomt. Daarnaast is Johan altijd actief op pad tijdens de jaarlijkse acties en denkt over veel zaken mee in het belang van 'zijn' vereniging. Daarnaast heeft hij goed voor de toekomst gezorgd: zoon, schoondochter en kleidochters zijn lid van de club.

Iet Annevelink speelt alweer 25 jaar haar partij mee op klarinet. Zij is een voorbeeld dat je niet altijd op jeugdige leeftijd hoeft te beginnen, Iet speelde piano en liet zich destijds overtuigen de klarinet sectie van Concordia te versterken. Met enige studie is het haar met veel plezier gelukt, anders blijf je niet vijfentwintig jaar actief.

Tot slot Simone Masselink die wel heel jong begonnen is met lessen op trompet en nu al twaalf en een half jaar lid is van eerst Sursum Corda en nu Harmonie Vorden. Simone zet zich niet alleen in als muzikant maar is ook een energiek lid van de activiteitencommissie en neemt mede het initiatief voor bijvoorbeeld het kampweekend voor de jeugdleden.