Diverse historische voertuigen en oldtimers zullen aan de optocht tijdens Koningsdag deelnemen. Foto: PR.
Diverse historische voertuigen en oldtimers zullen aan de optocht tijdens Koningsdag deelnemen. Foto: PR. Foto:

Titels verdedigen tijdens Keizerschieten en het Keizerin ringsteken

De kermis is naast Koningsdag ook op donderdag 26 en zaterdag 28 april open

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Alle nog levende oud-koningen van Vorden, Wichmond-Vierakker en de overige Vordense buurtschapen waar het Koning schieten jaarlijks plaatsvindt worden voor het Keizerschieten uitgenodigd dat zaterdagmorgen 28 april plaatsvindt. Datzelfde geldt voor alle vrouwelijke winnaars van het ringsteken voor de titel keizerin.

Tijdens het honderdjarig bestaan van Oranjevereniging Vorden in 1998 vond ook het Keizerschieten en het Keizerin ringsteken plaats. Zaterdag 28 april kunnen Vordenaar Willem Oldenhave (keizer) en de Ruurlose Gerrie Enzerink-Hendriksen na twintig jaar dan eindelijk hun 'eretitels' verdedigen (zie elders in Contact de oproep voor deelname hieraan).

Extra activiteiten
Tot de extra activiteiten en evenementen behoren ook een Vrijmarkt voor kinderen die al hun overtollige speelgoed kunnen verkopen, een heuse Koningsnacht die breed gedragen wordt door de Vordense horeca (Hotel Bakker, Grand Bistro de Rotonde en Café De Herberg), panna voetbalwedstrijden, levend mikado, een hindernisparcours, een speciaal optreden van Harmonie Vorden en een motordemonstratie van de Vordens Auto en Motorclub De Graafschaprijders.

De kermis is naast Koningsdag ook op donderdag 26 en zaterdag 28 april open. Voorafgaande aan het driedaagse Koningsprogramma vindt zaterdag 21 april de traditionele Oranjeavond in Het Kulturhus Vorden plaats waaraan Toneelgroep Veldwijk met een toneelstuk haar medewerking verleend.