De winnaars ontvingen de wisselbeker en een heerlijke taart. Foto: PR
De winnaars ontvingen de wisselbeker en een heerlijke taart. Foto: PR Foto:

Ratti en Socii gaan samenwerken

KRANENBURG/WICHMOND - De voetbalclubs Ratti uit Kranenburg en Socii uit Wichmond gaan samenwerken. Alleen de heren-seniorenteams (geen jeugd of dames) van beide verenigingen gaan na de zomer verder als SSA Ratti Socii. SSA betekent Samenwerking Senioren Afdeling en dat gaat men aan voor de duur van drie jaar. Na drie jaar zullen beide verenigingen bekijken hoe de toekomst dan eruit zal zien. Herman Harleman uit Deventer wordt de trainer van het eerste elftal, dat uit zal gaan komen in de vijfde klasse op zondag.

Socii heeft het zwaar dit seizoen in de vijfde klasse D, de Wichmonders staan voorlaatste met slechts zes punten. Ratti trok zich na het seizoen 2013/14 terug uit het standaardvoetbal vanwege een gebrek aan kwaliteit en na enkele seizoenen de rode lantaarn te hebben gedragen. Bij Ratti vinden ze het nog steeds jammer dat de zesde klasse is opgeheven. Nu proberen ze, met deze samenwerking terug te keren in de standaard vijfde klasse. In eerste instantie wilden beide clubs een Samenwerking Team (ST) vormen, maar bij de KNVB is dit helaas niet mogelijk. Een Samenwerking Senioren Afdeling (SSA) is dan de enige optie. De samenwerking zal voor beide clubs een mooie oplossing zijn, zodat beide verenigingen prestatie en recreatief voetbal kunnen bieden aan hun leden. Afhankelijk van het aantal spelers, kunnen beide verenigingen met zeven of misschien wel acht teams gaan deelnemen in de desbetreffende competities.

De thuisduels van de nieuwe SSA worden volgend seizoen om en om gespeeld in Kranenburg en Wichmond. De wens is dat het eerste team in een nieuw roodgroenwit tenue gaat spelen.

Aan Herman Harleman de taak volgend seizoen een goede start te maken in de vijfde klasse. De Deventenaar was in het verleden trainer
van onder meer Emst, Sallandia, IJsselstreek, Go-Ahead Deventer, Lettele en Epse.


Delden 2 winnaar Stratenvolleybaltoernooi

VIERAKKER/WICHMOND - Vrijdag 16 maart was het dan zo ver. Na een intensieve, spannende avond waarin de voorrondes werden gespeeld door zestien teams, mochten acht stratenteams door naar de finaleavond. Tijdens deze avond werd er gestreden voor de felbegeerde winnaarstrofee.

Tijdens de finaleavond werd er gespeeld in twee poules van vier teams. Na een aantal zeer spannende en sportief gespeelde wedstrijden, waren het de teams Delden 2 en de Hackforterweg die uiteindelijk tegenover elkaar in de finale stonden. Uiteindelijk trok Delden 2 aan het langste eind en wint de eeuwige roem van dit toernooi. De Lankhorsterstraat en de Rozenstraat streden om de derde en vierde plek. Hier behaalde de Lankhorsterstraat de meeste punten in de sets en kon zich kronen tot de nummer drie van dit jaar. In de kantine werden de winnaars gehuldigd en kregen ze de wisselbeker uitgereikt. De winnaars konden zich bovendien tegoed doen aan een heerlijke taart, aangeboden door Bakker Besselink. De nummers 2 en 3 ontvingen een tegoedbon voor een heerlijke teamschaal met borrelgarnituur.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi. Zonder de hulp van de scheidsrechters, mensen van de zaal de Lankhorst en de diverse kantineploegen was dit niet mogelijk geweest. Vanuit de organisatie heel veel dank voor jullie inzet. Ook kijkt de organisatie voorruit naar 2019. Inmiddels het 33ste stratenvolleybaltoernooi, waarin zij wederom hoopt op veel sportieve deelname.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 15 maart was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de vijfde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 67,50%, 2. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 58,33%, 3. Dick Brinkman en Hans Dekker 56,25%. Lijn B. 1. Jan Veenhuis en Joop Rutten 63,02%, 2. Theo Damen en Theo Shut 60,94%, 3. Henny Deunk en Wil Matser 57,29%. Lijn C. 1. Ab Boers en Henk Boers 62,61%, 2. Desiree Bosman en Johan Hilderink 60,08%, 3. Hermien Koenders en Mies van Zadelhoff 54,87% .

Op donderdag 22 maart is de vijfde en laatste speelavond van de vijfde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.