Palmpasenviering voor jong en oud

VORDEN - Op zondag 25 maart om 10.00 uur wordt Palmpasen gevierd in de Dorpskerk te Vorden. Het betreft een oecumenische viering voor jong en oud. Palmpasen stokken mogen de kinderen zelf maken tijdens de dienst. Daarvoor liggen de stokken en de versierselen al klaar in de kerk. In de dienst wordt op een speelse wijze het Palmpasen gevierd. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een kinderkoor van veertig kinderen.

Dominee Jan Kool en Jaap Harmsen zijn de voorgangers in deze bijzondere Palmpasen viering. Behalve de kinderen zijn natuurlijk ook de ouders en de opa's en oma's van harte welkom. Ook zal een echte ezel aanwezig zijn.


Zangdienst met medewerking van de band 'In Christ Alone'

VORDEN - Vanaf 19.00 uur is er weer een zangdienst met liederen op verzoek aangevraagd uit diverse bundels, zoals het Liedboek, Johannes de Heer en Opwekking. De muzikale begeleiding hierbij is in handen van de heer Kees van Dusseldorp die het fraaie orgel van de Dorpskerk bespeelt. Ook is er medewerking van de band 'In Christ Alone' uit Neede die voor en ook met de aanwezigen zal zingen.

Voor de korte overdenking komt deze keer de heer J.H.J. Lotterman uit Utrecht. Hij is bekend van het Bijbelvertaalwerk voor Stichting Tanggu in Papoea Nieuw-Guinea. Na afloop staat de koffie en thee klaar en kan er nog gezellig nagepraat worden. Daarbij is een bezoekje aan de boekenuitleentafel zeker de moeite waard. Ook kunnen er nieuwe verzoekliederen aangevraagd worden.


Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

WICHMOND - Op woensdag 28 maart komt Frida Meints vertellen over haar bijzondere pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Deze avond zijn gasten (heren zowel als dames) zeker welkom gezien het interessante onderwerp juist in de veertigdagentijd voor Pasen. Het begint om 19.45 uur, in zaal Withmundi aan de Dorpsstraat in Wichmond (achter de PKN kerk). Deur open vanaf 19.15 uur.


Seniorensoos over telebankieren

VIERAKKER - Marise van Tent geeft samen met een collega uitleg over het bankwezen en internet bij seniorensoos Vierakker-Wichmond, op dinsdagmiddag 27 maart naar het Ludgerusgebouw te Vierakker. Zij nemen laptop en andere materiaal mee, zodat het niet alleen theoretisch is, maar ook praktische van uitleg.

Als senioren is men niet met internet en computers opgegroeid en dienen de (klein)kinderen geregeld als vraagbaak. Om toch het een en ander zelf te kunnen regelen, denk aan de belastingaangifte, mails sturen en contacten onderhouden, is kennis van internet handig. Je bent nooit te oud om te leren. Het wordt een bijeenkomst waarbij er alle gelegenheid is om vragen te stellen.

Aanvang 14.30 uur. Zaal open, koffie en thee klaar, vanaf 14.00 uur.


Help mee met zwerfvuil rapen

VORDEN - Zaterdag 24 maart, tijdens de landelijke zwerfvuildag, gaan in Vorden en omgeving meer dan honderd vrijwilligers gewapend met vuilniszakken het zwerfvuil verwijderen uit bermen en sloten in het buitengebied van Vorden. Ook in andere gebieden van de gemeente Bronckhorst zijn er soortgelijke activiteiten

Vrijwilligers zijn onder andere afkomstig van verschillende buurt- en andere verenigingen zoals Hackfort, de Wildenborch, Wildbeheer Eenheid IJssel Oost, Wichmond/Vierakker, Werkgroep Leefbaarheid Vorden, Kranenburgs Belang, hengelsportvereniging De Snoekbaars, de Vordense Rijwiel Toerclub De Achtkastelenrijders, team JO 13-1 van voetbalvereniging Vorden en leerkrachten van school Het Hoge. Ook vele anderen, niet gebonden aan een club of vereniging, doen mee.

Verleden jaar werd er in het buitengebied van Vorden ruim duizend kilo zwerfvuil verzameld. Een dergelijk karwei vereist veel menskracht; vrijwilligers zijn dan ook nog steeds van harte welkom. Aanmelden voor Wichmond/Vierakker kan bij Henk Dijkman (0575-441680) en voor de overige gebieden bij Ria van Vleuten (0575-553357).

Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst zal die zaterdag in het buitengebied van Vorden meehelpen en daarna om 12.30 uur de actie officieel afsluiten op het terrein van Natuurmonumenten aan de Baakseweg 1A. Het gemeentebestuur van Bronckhorst zorgt voor een drankje en een boerenkoolmaaltijd. Enkele leden van Wildbeheer zullen de actie 'afblazen'.