Expositie prehistorische botten

VORDEN - Bij zandwinning in de Grasplas werden in 1979 prehistorische beenderen (± 20.000 v. Chr.) van onder andere rund, wolharige neushoorn, reuzenhert, steppewisent en paard gevonden. Deze zijn vorig jaar door de familie Graaskamp overgedragen aan Oud Vorden. De botten zijn opnieuw onderzocht bij Naturalis in Leiden en zullen worden tentoongesteld in twee vitrines in het Dorpscentrum. De botten zijn gedurende de openingstijden van het Kulturhus in de Ontmoetingsruimte te bezichtigen. De overdracht zal plaatsvinden op zaterdag 24 maart om 11.00 uur in de Soos. Daarbij zal de heer Hansjorg Ahrens, die het onderzoek heeft uitgevoerd, een toelichting geven. Verder zal Gerda Rossel een boekje over boerderij De Wientjesvoort en omgeving presenteren. De overdracht zal worden bevestigd met het ondertekenen van een bruikleenovereenkomst. Belangstellenden zijn van harte welkom.


Aanmelden Meimarkt De Werf

VORDEN - Kringloopwinkel De Werf houdt dit jaar op zaterdag 26 mei haar meimarkt. Alhoewel nog niet alle ingrediënten voor deze meimarkt bekend zijn is al wel besloten, vanwege het succes van verleden jaar, wederom een taxatiedag te houden. Aanmelden kan tot en met 19 april via mail.

De Veilingcommissie (eigenaar van de kringloopwinkel) bestaat op 26 mei precies 25 jaar en vanwege deze verjaardag krijgen alle bezoekers gratis een verse stroopwafel aangeboden. Daarnaast worden de sponsorcheques uitgereikt en wordt gezorgd voor een muzikale omlijsting.
De basis van deze meimarkt wordt natuurlijk gevormd door de vele kramen die op het plein aan de Enkweg worden bemenst door particulieren, organisaties en verenigingen die de kans krijgen zich te presenteren, informatie te geven of producten te verkopen.
U krijgt op het terrein gratis een kraam ter beschikking waarin u zelf mag bepalen op welke manier u bekendheid wil geven aan uw vereniging, organisatie, product of doelstelling.

Aanmelden kan per mail. Voor meer informatie, zie de website.


www.veilingcommissie.nl

meimarkt@veilingcommissie.nl


Provinciale handwerktentoonstelling

VORDEN – In het Kulturhus van Vorden vindt donderdag 22 en vrijdag 23 maart weer een grote Gelderse handwerktentoonstelling van de Vrouwen van Nu Gelderland plaats. Vrouwen uit heel de provincie exposeren hier de mooiste handwerken die zij het afgelopen jaar maakten.

Sommige werkstukken zijn gemaakt tijdens handwerkdagen zoals het blackwork shading borduurwerk en de sashiko werkstukken. Andere zijn tijdens cursussen gemaakte werkstukken zoals het Marker borduren. Ook worden er individuele werkstukken zoals quilts, kantwerk, breiwerk, haakwerk en vele andere technieken tentoongesteld. Tijdens de tentoonstelling is er ook een tweedehands winkel, waar leuke koopjes op handwerkgebied zijn te vinden, en drie kramen met handwerkartikelen. Verder is er een verloting, waarbij van alles te winnen valt. In de hal van het Kulturhus is een handwerkcafé, waar iedereen bij kan aanschuiven.

De entree bedraagt vier euro voor leden van Vrouwen van Nu en zes euro voor niet-leden. Kinderen en mannen zijn gratis. Openingstijden: donderdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.


PCOB bespreekt Wereldreligies

VORDEN - De PCOB afdeling Vorden komt bijeen op donderdagmiddag 22 maart om 14.00 uur in De SooS in Kulturhus Vorden. Dan zal Rob van Eck te Doorwerth vertellen over de vijf wereldreligies. De heer van Eck is ongeveer twee jaar geleden geweest met zijn toespraak over de zeven wereldwonderen. Dat viel zo goed in de smaak dat hij weer is gevraagd. Het is een bijzonder actueel onderwerp, iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom.