Hans Wullink van Meeks Meubelen bedankt door coach Ferdy van Ditshuizen. Foto: PR
Hans Wullink van Meeks Meubelen bedankt door coach Ferdy van Ditshuizen. Foto: PR Foto:

Vorden JO17-2 in het nieuw door sponsor Meeks Meubelen

VORDEN - Afgelopen zaterdag is het juniorenteam van v.v. Vorden JO17-2 (B2) in het nieuw gestoken door sponsor Meeks Meubelen. Hans Wullink van Meeks Meubelen werd bedankt door leider-coach Ferdy van Ditshuizen voor de prachtige geel-zwarte trainingspakken aan de juniorenspelers van JO17-2. v.v. Vorden is zeer content met deze geste van Meeks Meubelen, die ook al jaren reeds als bordsponsor aan de club verbonden is.


Ratti geeft na de gelijkmaker niets meer weg

KRANENBURG - Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, er mocht weer gevoetbald worden na bijna vier maanden winterstop. Tubantia VR1 uit Hengelo (O) was de tegenstander, de nummer 4 van de ranglijst tegen de nummer 7. De thuiswedstrijd had Ratti eerder dit seizoen wel gewonnen met 5-3, maar zij staan natuurlijk niet voor niets vierde. Dus de opdracht van de coach was om ze vanaf het begin goed onder druk te zetten.

Waarschijnlijk hadden zij ook die opdracht gekregen, en Ratti was in de beginfase de onderliggende partij. Het was te merken dat iedereen elkaar na vier maanden weer even moest vinden. Tubantia voetbalde wel wat makkelijker, maar echt gevaarlijk werden ze ook niet vaak. Uiteindelijk wisten ze wel een keer te scoren voor rust. Gedurende de eerste helft begon het bij de Ratti vrouwen ook weer wat beter te lopen en het was zaak om dat de tweede helft door te trekken. Dat lukte aardig goed en de bal werd weer fijn rondgespeeld. Halverwege de tweede helft was het een verre uittrap van Ratti keepster Ellen die terecht kwam bij onze rechterspits Anna. Anna nam de bal ineens aan en kon direct de actie naar voren maken, waarna ze de bal diep gaf op Marieke. Die kon de bal voorzetten op haar zus Esther, die hem vervolgens weer achter de keepster van Tubantia wist te tikken, 1-1.

De gelijkmaker was verdiend, en nu was het belangrijk om stand te houden en niks meer weg te geven. Dat werd nog een paar keer erg spannend achterin omdat Tubantia weer meer druk zette op Ratti, maar door goed verdedigend werk van het gehele team bleven de Ratti vrouwen overeind en gingen de dames met een zeer verdiend punt weer terug richting Kranenburg.

Volgende week staat hen daar de volgende tegenstander te wachten: MEC/Bredevoort VR1.


Geen winstpunten voor Quintus

HENGELO - De teams van Handbalvereniging SV Quintus die speelden op zondag 11 maart, konden de wedstrijden niet winnen.

Quintus Heren Senioren 1 moest vandaag tegen Duiven. De teams gingen eerst gelijk op, maar Quintus gaf de voorsprong uiteindelijk weg met een tussenstand van 16-14 in het voordeel van Duiven. Na de rust liep het verschil steeds verder uit door het sterke spel van Duiven. Ook werden er spelers van Quintus vastgezet waardoor er geen doelpunten meer vielen. Daardoor was de eindstand 34-26 voor Duiven. Twee jongens van het heren B team hebben hun debuut gemaakt bij de Heren 1 en ondanks de pittige wedstrijd hebben ze het goed gedaan.

De jongens C1 speelden als enige thuis; tegen Olympia uit Haaksbergen. De wedstrijd begon meteen vol tempo vanuit beide ploegen. Het ging lang gelijk op, met een stand van 10-12 in het voordeel voor Olympia. Nadat een paar spelers uitvielen met kleine blessures, werd het een zware pot voor de jongens. Vanwege de weinige wissels die overbleven en het hoge tempo dat gespeeld bleef worden, resulteerde dit in een eindstand van 18-40 in het voordeel van Olympia.