Werk 'Zomer in het bos' van Elsbeth Cochuis. Foto: PR
Werk 'Zomer in het bos' van Elsbeth Cochuis. Foto: PR Foto:

Galerie De Burgerij toont werk van vier toonaangevende grafici

VORDEN - In Galerie De Burgerij is de expositie 'Rhythm in Nature' te zien met werken van vier toonaangevende grafici: Elsbeth Cochius (Enschede), Caroline Koenders (Kleve, D), Jadranka Njegovan (Den Haag) en Joop Overkleeft (Aalten). De kunstwerken zijn geïnspireerd op beeldelementen in de natuur: ritme, structuur, lijn, toon en/of herhaling maar dan niet (uitbundig) gekleurd.

Elsbeth Cochius laat zich inspireren door structuren in de natuur. Van haar zijn linosnedes te zien van grassen, krachtig, wuivend in de wind. Haar lijntechniek is vloeiend en gedetailleerd. Caroline Koenders tracht in haar grafisch werk het onmeetbare vorm te geven. Haar drieluiken 'Thalassa' zijn een ode aan de zee rond Griekenland. De verschillende drukgangen resulteren in foto-etsen van universele ruimtelijke verstilling en geborgenheid. Jadranka Njegovan is voortdurend op zoek naar raakvlakken tussen het 'figuratieve' en 'abstracte'. Door herhaling van soortgelijke vormen ontstaat ritme en structuur. De Japanse houtsneden op Washi papier van Joop Overkleeft zijn geïnspireerd op patronen in wateroppervlakten. Door verandering en vereenvoudiging van vormen en kleuren ontstaat een nieuwe werkelijkheid.

De kunstenaars exposeren met succes, behalve in Nederland ook in Europa, USA, Rusland, China, Japan, en/of Taiwan. Werken maken onderdeel uit van museale collecties (o.a. Stedelijk Museum Amsterdam) en particuliere (o.a. ZM Koning Willem Alexander).

Galerie De Burgerij heeft naast drie expositieruimten voor wisselende tentoonstellingen een 'permanente' expositieruimte ingericht met werk van: Sonja Brussen (plein air impressionist), Rens Hoekstra (figuratieve olieverfschilderijen), Joanne Zegers (geabstraheerde olieverfschilderijen), Annita Smit (vouwkunst), Marja Hepo-aho en Kari Alakoski (glaskunst uit Finland), Sylvia Bauw, Gea Hosper en Lei Hannen (keramiek) en Francisca Henneman (draagbare objecten).

De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. De expositie duurt t/m 22 april.


www.deburgerij-vorden.nl