Hanny Schennink kreeg van instructeur Alfred Hietkamp haar diploma uitgereikt. Foto: Rob Verkerke
Hanny Schennink kreeg van instructeur Alfred Hietkamp haar diploma uitgereikt. Foto: Rob Verkerke

'Het is niet dat je er zoals Sven Kramer echt van kunt leven'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - "Vroeger stond ik bij die wedstrijden samen met m'n vader en m'n broertje langs de kant te kijken", vertelt Nijhoff. "Het is altijd het doel geweest om daar zelf ook te komen."

Nijhoff gaat nu rijden voor het Overijsselse marathonteam Stouwdam.nl. Er waren meerdere teams die interesse toonden in de diensten van het jonge Vordense talent. Indruk maakte hij gedurende het seizoen vooral met zijn enorme uithoudingsvermogen. "Als een wedstrijd lang duurt en hard gemaakt wordt, dan ben ik in het voordeel", geeft Nijhoff aan.
Het schaatsen combineert de Vordenaar met een studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Noodzakelijk, want hoe leuk het ook is en hoe goed het ook gaat, rijk zal hij in de toekomst van het marathonschaatsen niet gaan worden. "Het is niet dat je er zoals Sven Kramer echt van kunt leven", zegt Nijhoff. "Het is wel een heel mooie hobby om er naast je werk bij te houden."
Het summum van het marathonschaatsen is uiteraard de Elfstedentocht. In huize Nijhoff is het een droom om ooit deze tocht der tochten te kunnen rijden. Niet alleen Mart, maar ook zijn broertje Jurre (16) en vader Harry staan ingeschreven. Voor Mart Nijhoff wordt die droom volgend jaar al een klein beetje werkelijkheid. Dan gaat hij voor de alternatieve Elfstedentocht naar de Oostenrijkse Weissensee. "Heel gaaf!".


Tulpenverkoop voor goede doel in Vorden en Wichmond

VORDEN/WICHMOND - Lions Club Bronckhorst verkoopt zaterdag 17 maart in Vorden en Wichmond tulpen aan de deuren. Het is de derde verkoopzaterdag van de jaarlijkse tulpenverkoop. Afgelopen zaterdag hebben de leden van de serviceclub in een paar uur tijd 600 bossen tulpen verkocht in Hummelo, Keppel en Drempt.

De tulpenactie van LC Bronckhorst beslaat 5 zaterdagen in maart, dan worden huis aan huis bossen tulpen verkocht in de (grotere) kernen van de gemeente Bronckhorst. De hele opbrengst van de verkoop gaat naar de drie goede doelen die LC Bronckhorst dit jaar steunt. Het lokale doel is de openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst (In de Dennen in Vorden, Het Elderink in Hengelo, burgemeester Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel). Ook steunt de club Kinderen van de Voedselbank. En een deel van de opbrengst van de tulpenactie gaat naar stichting Kacema Musuma. Deze Nederlandse stichting helpt al twaalf jaar bij zorg en aandacht voor het toenemend aantal weeskinderen – vaak ten gevolge van slechte begeleiding bij zwangerschap en/of AIDS – in Zambia, Afrika.

Na Vorden en Wichmond gaat LC met verse bossen tulpen langs de deuren in Hengelo (24 maart) en Zelhem en Halle (31 maart).


Hanny Schennink ontvangt 1500-ste diploma reanimatie en AED

BRONCKHORST – De reanimatieafdeling Bronckhorst van het Nederlandse Rode Kruis liet in december weten in 2018 de mijlpaal van de 1500-ste diploma-uitreiking te kunnen bereiken. Op 5 maart was het Hanny Schennink die dit 1500-ste diploma reanimatie met gebruik van een AED kreeg uitgereikt.

Hanny Schennink heeft zich als lid van de wijkvereniging Oosterwijk in Zelhem opgegeven om de basiscursus reanimatie te volgen en rondde deze op 5 maart af. Zij stond in het zonnetje met een bloemetje en een cadeaubon. Instructeur Alfred Hietkamp overhandigde haar het 1500-ste diploma. In de periode sinds de oprichting van voorheen Stichting Reanimatie Zelhem in 1986 en nu betekent het dat er in ruim dertig jaar 1500 personen zijn opgeleid. Vooral in de beginjaren werden meer dan vijftig personen per jaar opgeleid in het reanimeren. Later kwam daar het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij. Vandaag de dag zijn er nog steeds personen die trouw de herhalingslessen volgen. Sommigen hebben door hun opleiding voor onder andere verpleegkundige al langer een reanimatie-diploma.