Help de padden oversteken

VORDEN/BAAK - De Dierenbescherming zoekt vrijwilligers, 'klaar-overs', die willen meehelpen bij het overzetten van padden tijdens de paddentrek in het buitengebied van Baak en Vorden. Afhankelijk van de temperatuur begint de trek eind februari, begin maart en duurt tot in april.

Padden overwinteren in de grond, onder stenen en in composthopen. Wanneer de temperatuur enige tijd boven de 5º C blijft, ontwaken ze uit hun winterslaap en komen te voorschijn. Padden trekken van hun winterplaats naar het water waar ze jaren geleden als padden-visje hebben geleefd en als klein padje zijn weggegaan. In datzelfde water paren de padden en leggen ze eitjes. Om daar te komen moeten vaak drukke wegen worden overgestoken en de kans om bij die trektocht te worden doodgereden is zeer groot. Automobilisten wordt daarom gevraagd de snelheid van de auto te matigen tot 30 kilometer per uur wanneer men langs een oversteekplaats voor amfibieën rijdt.

Om de populatie in stand te houden is dringend behoefte aan vrijwilligers die regelmatig, één of meerdere avonden per week, uiteraard in overleg, de padden willen helpen bij het oversteken. Voor meer informatie of aanmelding (minimum leeftijd 16 jaar) kan contact worden opgenomen met Diny te Velthuis.


06-20311464


Gezinsdienst in de Dorpskerk

VORDEN - Zondag 25 februari is er om 10.00 uur een gezinsdienst in de Dorpskerk. Ds. Pim Brouwer uit Utrecht is de voorganger in deze dienst. Het wordt een verhalenviering rondom de Bijbelvertelling van David en Goliath. In deze dienst voor kinderen, waar natuurlijk iedereen ook gewoon mag komen, zullen de kinderen actief meewerken in de dienst. Er is van alles te horen, te zien, te eten en te drinken.


D66 in Keppel

BRONCKHORST - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt regelmatig openbare fractievergaderingen op wisselende locaties in de gemeente Bronckhorst. Op maandag 26 februari komt deze naar Hoog Keppel.

Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom in De Bongerd. Er wordt dan gesproken over de komende raadsvergadering en over actuele zaken in Hoog en Laag Keppel. Daarnaast kan elke aanwezige ook eigen punten naar voren brengen of een verenigingsbelang bepleiten.

De fractie wil hierover graag met inwoners van Bronckhorst van gedachten wisselen, dus alle inwoners van Keppel: hartelijk welkom.