Eelco Pierik, Derk Pardijs en Michel ter Vrugt. Foto: PR
Eelco Pierik, Derk Pardijs en Michel ter Vrugt. Foto: PR Foto:

Team K.O.T. 2 wint biljarttriatlon Diepenheim

WICHMOND/DIEPENHEIM - In Diepenheim wordt jaarlijks de biljarttriatlon gespeeld bij De Molnhoftte. Ieder jaar nemen daar al enkele biljartteams van K.O.T. uit Wichmond aan deel, voor het laatst werd de titel in 1998 meegenomen naar Wichmond. Aan het toernooi wordt deelgenomen door maar liefst 48 teams, waaronder dit jaar twee teams van K.O.T. Er wordt gespeeld in de discipline Libre, Bandstoten en Driebanden. Op de donderdagavond speelden de teams uit Wichmond de voorrondes, het team van K.O.T. 2 Borgman speelde die avond prima partijen en plaatsten zich voor de finale op vrijdagavond, waarin werd gestreden om de felbegeerde wisselbokaal (en nog een leuke prijzenpot). Het team van K.O.T. 2 / Borgman bestaande uit Reind Krijt, Derk Pardijs, Michel ter Vrugt en Eelco Pierik ging er als winnaar mee naar huis.

Wisselspeler Reind en hoofdsponsor Borgman (koe pedicure) werden via livestream in Café D.O.K. in Wichmond van alle gebeurtenissen op de hoogte gehouden. Eenmaal terug bij de thuisbasis kregen de heren een staande ovatie in een afgeladen café D.O.K. en bemoedigende woorden van sponsor Borgman, die tevens van de gelegenheid gebruik maakte om de heren van K.O.T. 2 mee te delen dat het huidige contract met twee jaar verlengd wordt. Uiteraard waren de heren hier helemaal mee in hun nopjes en er werd nog tot in de late uurtjes nagepraat over deze avond.

Derk, Michel en Eelco willen Reind Krijt bedanken iedereen, waaronder Borgman, voor het paraat staan op de achtergrond en overige support tijdens het gehele toernooi.


Naoberkring Achterhoek van start

ACHTERHOEK WEST - Op 15 januari is de eerste Naoberkring Achterhoek van start gegaan. De Naoberkring van Humanitas Achterhoek West is een combinatie van telefoonkring met lokale vriendenkring. Elke ochtend iemand die vraagt hoe het met je gaat, dat is wat de bellers van de telefoonkring doen.

Iedere dag tussen negen en halftien 's morgens belt de leider van de groep de eerste in de telefoonkring. De eerste belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst de leider belt. Als dit gebeurd is, is de kring rond. Mocht er tussendoor niet worden opgenomen, dan onderneemt de leider actie. De telefoonkring geeft een veilig gevoel: er is altijd iemand die aan je denkt! Ook is het leuk om elke dag even met iemand van de eigen kring te praten.

Zes keer per jaar is er gelegenheid om bij elkaar te komen, kennis te maken en leuke dingen te ondernemen. Daarom wordt de telefoonkring per dorp of stadswijk opgezet. Als er een goede klik is, kunnen de deelnemers zelf onderling extra contact en activiteiten regelen. Zo ontstaat de vriendenkring. Deze initiatieven worden actief via de Naoberkring ondersteund.

Lijkt deelnemen aan de Naoberkring van Humanitas Achterhoek West iets voor u of voor iemand uit uw omgeving? Wilt u zelf ook leider worden van een eigen Naoberkring bij u in de buurt? Neem dan voor aanmelden of meer informatie contact op met Humanitas. Wanneer u bent aangemeld, volgt een persoonlijk gesprek om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.


Secretariaat, 06-8356 3160

achterhoekwest@humanitas.nl