Kleurkanarie. Foto: PR
Kleurkanarie. Foto: PR Foto:

Bennie Horsting en Adrie Groen
Nederlands kampioen

VORDEN - Bennie Horsting en Adrie Groen zijn Nederlands kampioen geworden met hun kleurkanaries. Groen werd zelfs dubbelkampioen en behaalde voor het eerst in zijn tentoonstellingscarrière 94 punten voor een zelf gekweekte vogel.

Het Nederlands Kampioenschap vond plaats in Zwolle (voorheen Apeldoorn) en werd georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBVV).

Ruim 1300 inzenders uit Nederland stuurden samen elfduizend wedstrijdvogels in. Alhoewel er veel sub-klassen zijn, is het toch een bijzondere prestatie dat er twee leden van De Vogelvriend Vorden in de prijzen zijn gevallen.

Drie prijzen Adrie Groen
Adrie Groen ging met drie prijzen naar huis. Hij werd kampioen met een kleurkanarie isabel wit met 94 punten. Daarnaast werd hij kampioen met een stel geelivoor schimmel van 185 punten. Met een stel isabel wit met 183 punten behaalde hij bovendien nog een bronzen medaille.

Vier prijzen Bennie Horsting
Bennie Horsting ging met vier prijzen naar huis. Kampioen werd hij met een isabelopaal geel mozaïek type 1 van 93 punten. Een kleurkanarie met diezelfde kleur kreeg van de keurmeesters 91 punten en dat leverde Horsting een zilveren medaille op.

Tenslotte nam hij ook nog twee bronzen medailles mee naar huis voor een kleurkanarie isabel geel mozaïek type 1 van 91 punten en een stel agaatopaal geel mozaïek type 1 van 183 punten.