Het Team van Tien en hun vrijwilligers tijdens Zomer in Gelderland. Foto: Zomer in Gelderland
Het Team van Tien en hun vrijwilligers tijdens Zomer in Gelderland. Foto: Zomer in Gelderland

Feestelijke afsluiting van
Zomer in Gelderland

ZELHEM – Het is alweer even geleden dat Zelhem deelnam aan Zomer in Gelderland. Bij Sporthal de Pol was het maandag 7 augustus een drukte van belang met zo'n duizend mensen publiek, het Team van Tien en vele vrijwilligers die zorgden voor een mooie uitzending met dito opbrengst voor het goede doel. Op 6 januari 2018 wordt met de officiële onthulling van het aangekochte speeltoestel bij Ezelstal de Edelingen het project feestelijk afgesloten.

Bas Hulshorst werd als initiatiefnemer benaderd door de organisatie van Zomer in Gelderland en stelde het Team van Tien samen. Deze koos, voorafgaand aan de uitzending in augustus een goed doel. Na wikken en wegen werd Ezelstal de Edelingen in Zelhem, gerund door Jan, Joke en Rianne Groot Roessink, gekozen. "Het moest een algemeen doel betreffen, op een algemene plaats en voor iedereen toegankelijk," legt teamcaptain Bas uit. "Het was al lang een wens om bij de Ezelstal een vogelnest te plaatsen, een speeltoestel met een grote mand als schommel."
Omdat een vogelnest veel meer zou gaan kosten dan de opbrengst van de televisie-uitzending, bedachten wij extra activiteiten om geld te kunnen verdienen voor het goede doel. Zomer in Gelderland werd opgenomen bij Sporthal de Pol in Zelhem. "Een prachtig terrein voor een dergelijk groot evenement. Wij als Team van Tien en de achterban benaderden bedrijven in Zelhem om hun naam op bouwhekdoeken te laten zetten, die bij de ingangen werden opgehangen. Deze sponsoring bracht 75 euro per sponsor op. Dat was al veel extra geld."
Er waren zo'n 1000 bezoekers tijdens de opnamen aanwezig en met ezels van de ezelstal gingen vrijwilligers rond om in de manden op de ezels geld in te zamelen en ook daar kwam een mooie opbrengst van. "Veel kan met de inzet van bedrijven uit Zelhem," lacht Bas Hulshorst. "Dat is Zelhem." Tijdens de Zomer in Gelderland uitzending werd nog eens 700 euro gewonnen. De financiële stukken zijn aangeboden aan Notaris mr. J.A. Blankestijn, en deze heeft geconcludeerd dat er een positief resultaat van € 3.695,15 is behaald.

De organisatie van Zomer in Gelderland was onder de indruk. "Uniek wat hier gebeurt," was hun reactie. De officiële overhandiging en afsluiting van het project staat in de agenda voor zaterdag 6 januari 2018 bij Ezelstal de Edelingen aan de Kattekolkweg 1 in Zelhem. Dat is tevens een mooie start van het nieuwe jaar.

De schommel wordt tussen 14.00 en 15.30 uur met medewerking van Alberto Radstake en Angelique Krüger namens het Zomer in Gelderland team en wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst overhandigd aan Jan, Joke en Rianne Groot Roessink. De meer dan vijftig sponsoren en ook de vrijwilligers zullen aanwezig zijn, maar daarnaast is iedereen die het initiatief ondersteunt welkom om de overhandiging bij te wonen.

Na dit gezellig samenzijn wordt met genodigden tijdens een kort slotfeestje afscheid genomen van elkaar.


Carbidschieten in Hummelo is bijna topsport

HUMMELO - De Karperbokaal staat weer opgepoetst te wachten op een nieuwe Hummelse carbidschietkampioen. Ruim twintig teams en evenzoveel melkbussen, en ruim veertig deelnemers zullen op oudejaarsdag vanaf 11.00 uur weer strijdend in de wei aan de Greffelinkallee in Hummelo laten zien welke melkbus het meest in topconditie is.

De onderdelen 'afstandschot', 'vangbal', 'le-mans-start', 'vogelschieten' en 'wietste schot van de dag' zullen tot 15.30 uur die dag diverse malen door de teams bestreden worden. Uiteindelijk zal hard werken, teamgeest en af en toe wat geluk laten blijken welk team zich dit jaar als winnaar zal mogen laten kronen.

Bezoekers zijn meer dan welkom. Met de strijdende teams in de prachtige Hummelose omgeving in zicht zal, samen met een heerlijke versnapering in de hand, de oudejaarsdag niet meer stuk kunnen. De prijsuitreiking zal rond 16.30 uur geschieden.


Strijden voor de karperbokaal in Hummelo. Foto: PR