Foto: PR
Foto: PR Foto:

Sinterklaas logeerde stiekem op
basisschool in de Velswijk

VELSWIJK - Na weken van aftellen was het op 5 december dan eindelijk zover voor de kinderen. Luid stonden ze samen te zingen en te roepen op het schoolplein van basisschool De Mammoet totdat Sint en Piet zouden arriveren. Hoe zullen ze dit jaar naar Velswijk komen; met de trekker, fiets, grasmaaier of in een mooie auto? Maar dit keer liep het allemaal wat anders.

Piet kwam verbaasd het schoolgebouw uitgelopen en vroeg waar al dat zingen en die muziek toch vandaan kwam. De kinderen begrepen er niets van en wat bleek? Sinterklaas had deze nacht in school liggen slapen! Met zijn haar nog in de war kwam hij uit de voor Sint ingerichte slaapkamer, waar de kinderen de afgelopen weken heerlijk hadden gespeeld.

De kinderen waren opgelucht en Piet maakte meteen gebruik van de fitnesstoestellen op het nieuwe schoolplein: tijd voor een gezamenlijke ochtendgymnastiek. Gelukkig was er nog tijd genoeg over voor een gezellig samenzijn met muziek, lekkernijen, spelletjes spelen, zelf versierde speculaaspoppen en natuurlijk surprises en cadeautjes voor alle kinderen die gekomen zijn.