Archiefbeeld uit het levende Kerstverhaal
Archiefbeeld uit het levende Kerstverhaal Foto:

Midwinterhoornwandeling met
kerstverhaal als rode draad

Zelhem - De jaarlijkse, door Museum Smedekinck en Midwinterhoorngroep d'Olde Roop georganiseerde, midwinterhoornwandeling vindt dit jaar plaats op zondag 17 december van 16.30 tot 18.30 uur. Er kan tot 17.30 uur worden ingeschreven. Start en finish zijn bij Museum Smedekinck. Net als vorig jaar heeft de wandeling het kerstverhaal als rode draad.

Op diverse plaatsen langs de route wordt een deel van het kerstverhaal in beeld gebracht door figuranten. Ook levende dieren, zoals schapen en een ezel, ontbreken niet. De wandeling begint in het paleis van keizer Augustus en eindigt bij de levende kerststal. Onderweg is er van alles te zien en te horen, zoals zingende engelen (kinderkoor de Grenszangertjes uit Dinxperlo), musicerende herders (muzikanten van Muziekvereniging Union Zelhem) en niet te vergeten de midwinterhoornblazers van d'Olde Roop, die op diverse plaatsen langs de route een post hebben. Hier zijn voor de wandelaars ook vuurkorven om zich bij te warmen. Leden van Barbershop & Closeharmony-koor Njoy uit Westendorp verrassen de wandelaars onderweg door kerstliederen te zingen. De route loopt onder andere langs 'de Boerderij' aan de Meeneweg. Hier zingen de engelen, timmert Jozef onder het toeziend oog van Maria aan een kribbe, is een herder met schapen te zien en hebben ook de midwinterhoornblazers een post. Voor de wandelaars is er warme chocolademelk en ranja. Verder zijn er langs de route nog een aantal verrassingselementen.

De route is 3,5 kilometer lang. Start en finish zijn bij Museum Smedekinck. Hier is ook een kleine kerstmarkt. Volwassenen betalen 4 euro en kinderen t/m 12 jaar 2 euro voor deelname aan de wandeling (incl. 2 consumpties). Het is aan te raden stevige wandelschoenen aan te trekken en, alhoewel op donkere plekken de weg wordt aangegeven met lichtjes, een zaklamp mee te nemen.


www.museumsmedekinck.nl

Afbeelding