Kerstconcert Reborn

VORDEN/KRANENBURG - Het gemengd koor Reborn verzorgt op vrijdag 15 december vanaf 20.00 uur een kerstconcert in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg. De avond is geheel in kerstsfeer en tussen de optredens door is er gelegenheid voor een kopje koffie of een drankje.

Koor Reborn bestaat uit ruim 40 enthousiaste leden. Het is een gemengd koor en is ontstaan in 1996, vanuit een reünie van een voormalig kerkkoor/jongerenkoor. Het koor staat onder leiding van dirigente Marina Kirchhofer. De leden komen uit Wichmond en omliggende dorpen. Het repertoire bestaat onder andere uit pop en traditionals. Enkele nummers zingt men a capella, maar meestal worden zij begeleid door de vaste pianiste, Petra Hilderink.

Het Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg is te vinden aan de Ruurloseweg 101, in Kranenburg/Vorden.


0575-556488

heiligenbeeldenmuseum.nl


Shoppen tijdens Sfeervol Zutphen

ZUTPHEN - Zondag 17 december staat Zutphen volledig in het teken van kerst en winter tijdens de zevende editie van Sfeervol Zutphen, voorheen het Winterspektakel. Van 12.00 tot 17.00 uur staan het centrum en de aanloopstraten vol met kramen, muziek en theater. Ook de winkels zelf zijn geopend op deze extra koopzondag. Sfeervol Zutphen is vrij toegankelijk en parkeren is gratis.

Op dit jaarlijkse winterevenement kunnen bezoekers rondstruinen langs zo'n tweehonderd kramen van ondernemers, particulieren en goede doelen. Er lopen 'rendieren' op stelten rond en (hulp)kerstmannen in allerlei soorten en maten. Luister naar zangkoren en andere livemuziek of neem een kijkje bij de levende kerststal. Op verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van wafels, glühwein of chocolademelk. Kinderen kunnen ponyrijden of meespelen in een kerstverhaal. Kortom: een gezellig, winters programma voor jong en oud.

Het programma vindt plaats in de hele binnenstad, zoals de Groenmarkt, Laarstraat, Spittaalstraat, Nieuwstad, (Korte) Beukerstraat, Korte en Lange Hofstraat en Pelikaanstraat. Bij de VVV (Houtmarkt 75) is vanaf 11 december een gratis plattegrond verkrijgbaar en deze is dan ook online te downloaden via de website.


www.inzutphen.nl/sfeervolzutphen


Achter iedere Kerststal zit een verhaal

Kranenburg/Vorden - Een uitspraak van Bert Hilhorst, koster in de Martelaren van Gorcumkerk, uit Amsterdam en een van de verzamelaars van kerstgroepen die dit jaar de tentoonstelling inrichten. In het museum staan voor deze expositie ruim driehonderd internationale kerstgroepen opgesteld.

Bert Hilhorst verzamelt al ruim 30 jaar kerststallen en heeft er momenteel ongeveer 550 in zijn bezit, waaronder groepen uit onder meer Frankrijk, Canada en Duitsland. Heel bijzonder dit jaar is de expositie van Nanny de Beer uit Zutphen, zij komt met ruim 75 miniatuurgroepjes.

Openingstijden tentoonstelling: dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, van vrijdag 8 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018.