Even allemaal op de foto in de pauze van de gezamenlijke repetitie. Foto: PR.
Even allemaal op de foto in de pauze van de gezamenlijke repetitie. Foto: PR. 

Op weg naar Kerst

In unieke samenstelling 'Op weg naar Kerst'

VORDEN – Een unieke samenstelling: het Koperensemble van Harmonie Vorden, de Vordense zangeressen Rita en Wendy en het veertig leden tellende Zutphense popkoor Zutfun repeteren namelijk al enkele maanden voor een unieke muzikale avond om langzaam in Kerstsfeer te komen. De muzikale avond onder het motto 'Op weg naar Kerst' vindt zaterdag 9 december in het kloppende hart van Vorden plaats: Het Kulturhus.

De verschillende muzikale disciplines 'Op Weg naar Kerst' repeteerden afgelopen maandagavond voor de tweede keer. En dan ook gelijk voor de laatste keer.
Wel komt er nog een spannende generale repetitie. Het werd een intensieve repetitie. Er was in de pauze nauwelijks tijd voor een foto en koffie. Het enthousiasme van alle leden is echt zeer groot. Er is door de drie partijen een muzikaal programma met kerst en popnummers samengesteld, die best uniek mag worden genoemd. De drie muzikale disciplines liggen ver uit elkaar, maar tijdens de repetitie bleek het merendeel van de nummers al lekker te lopen.

Voorverkoop
Toegangskaarten voor 'Op weg naar Kerst' zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Kulturhus en de Bruna in Vorden.

Kaarten kosten tien euro voor volwassenen en kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Aan de zaal kosten de kaarten op 9 december 12,50 euro. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur.


Beatles (Revival) en Moonyard treden op in De Herberg

VORDEN - Tijdens het eerste X-MAS music weekend bij De Herberg te Vorden staat het weekend van 15,16 en 17 december bol van de muzikale activiteiten. Dit kerst-weekend begint vrijdagavond 15 december in het café met een Hollandse avond + Karaoke.

Op zaterdag 16 december vindt dan de traditionele kerstmarkt plaats in het centrum van Vorden alwaar ook de Herberg uitgebreid aanwezig zal zijn met onder andere glühwein, chocomelk et cetera. Vanaf 18.00 uur is er live muziek in het café en restaurant verzorgd door de alom bekende band Strike.
Zondag 17 december wordt dit weekend afgesloten in de grote zaal van de Herberg. Vanaf 16.00 uur staat in het voorprogramma de band Moonyard met covers van onder andere Eric Clapton en Stone. Het hoofdprogramma wordt verzorgd door één van 's werelds beste covergroepen The Beatles Revival-band.

Kaarten voor deze middag zijn inmiddels in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Herberg te Vorden, telefoon 0575-552243 of kijk op de site. Maximaal 450 kaarten gaan er in de voorverkoop. Dus vol=vol.


www.deherbergvorden.nl


Siberia bij Live@Ideaal

Zelhem - Woensdagavond 6 december staat de band 'Siberia' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden zullen door de presentator worden bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek. Siberia is een Arnhemse Indie band, opgericht in het voorjaar van 2013. De band bestaat uit Jasper-zang, David-bas, Roy-drums, Marijn-gitaar en Remy-gitaar. De muziek van Siberia heeft een eigen sfeer, vol en romig, vaak voorzien van rauwe scheurende gitaren met donkere randen, maar kent ook wel gevoeliger hartenkreten. De band wil het publiek trakteren op een strakke, originele sound en de fijne sfeer op het podium neerzetten. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Indie-Rock in IBeatstudio voor Live@Ideaal. Foto: PR