Deelnemers genieten na van een mooie kappelbultentocht. Foto: Bas Kok
Deelnemers genieten na van een mooie kappelbultentocht. Foto: Bas Kok

Kappenbultentocht uitdaging voor deelnemers

ZELHEM - Alle mensen die op zondagochtend 3 december besloten hebben om in bed te blijven liggen hebben dit jaar een geweldig mooie Scheffer Keuken Kappenbultentocht gemist.

De route-uitzetters van de Toerclub Zelhem hadden een uitdagend parcours uitgezet dat, ondanks de neerslag van de nacht er voor, goed te fietsen was. De deelnemers waren vol lof over de route en vertelden dat dit toch één van de mooiste veldtoertochten van de Achterhoek is. De organisatie van de toerclub Zelhem kijkt terug op een geslaagd evenement. De volgende veldtoertocht is op zondagmorgen 11 maart 2018. Starten kan tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van voetbalvereniging Zelos.


Kerstpakkettenaktie diakonie en de voedselbank

ZELHEM - Ieder jaar krijgen veel mensen een kerstpakket van hun werkgever of van relaties. Velen vinden het fijn deze te mogen ontvangen maar ook veel mensen vinden het fijn om dit pakket voor het goede doel beschikbaar te stellen.

Een goede en juiste plek om te doneren is dan de Voedselbank. De afgelopen jaren heeft de Voedselbank op deze wijze vele pakketten in ontvangst mogen nemen, zodat deze weer verdeeld konden worden onder de cliënten. Men kan ook zelf een pakket samenstellen en aanbieden. In zo'n pakket graag geen bederfelijke waren opnemen. Ook dit jaar wil de Voedselbank deze pakketten weer in ontvangst nemen. Daarom organiseren de diaconieën van de Prot. Gem. Hummelo en de Prot. Gem. Drempt en Oldenkeppel een inzamelingsactie.
Er zijn een aantal manieren om mee te doen. Dinsdag 12 december in Hummelo: bij de Spar artikelen kopen en in de daarvoor bestemde winkelwagen deponeren en tussen 15.00 en 20.00 uur losse artikelen of een pakket inleveren in de kerk. Gevers worden daar onthaald met Gluhwein en kerststol. Zondag 17 december in de kerk in Drempt om 10.00 uur: losse spullen of een kerstpakket kunnen worden aangeleverd tijdens de kerkdienst achter in de kerk. Maandag 18 december kunnen losse spullen of een kerstpakket (al of niet zelf samengesteld ingeleverd worden tussen 17.00 en 18.00 uur in Drempt, Sint Joriskerk of Hoog-Keppel: Kerkhuis.
Wie op de genoemde dagen en tijdstippen niet in de gelegenheid is om een pakket aan te bieden, maar dit wel graag wil doen, kan contact opnemen voor Drempt en Oldenkeppel met Toon Folmer, telefoon 0314-380885 of Geeske van der Veen, 0313-482828. Voor Hummelo met Chris Vrogten, telefoon 0314-381602.