Kinderen van de Woordhof proosten met water. Foto: Céline Winkeleman
Kinderen van de Woordhof proosten met water. Foto: Céline Winkeleman

Woordhofkinderen proosten met water

HUMMELO - Afgelopen week organiseerde Vitens in samenwerking onder andere het voedingscentrum een 'Kraanwaterdag'.

Wereldwijd onderzoek toont namelijk aan dat kraanwater drinken gezond is: het is goed voor het hart, brein, stofwisseling, alertheid en het voorkomt hoofdpijn. Op woensdag 29 november werd aandacht gevraag voor het drinken van kraanwater op school. Daarom werd er geproost met alle kinderen van Basisischool de Woordhof in Hummelo. De dopper/beker gevuld met kraanwater. Met z'n allen waren ze bewust bezig rondom het drinken dat mee gegeven wordt aan de kinderen. En dat water uit de kraan niet overal vanzelfsprekend is: proost.


Exposities & Agenda

Galerie Bibliotheek Zelhem
Een spectaculaire keramiektentoonstelling met werken van Marian de Voogd, Marja Kennis, Marja Hooft, Judith de Vries, Liesbeth Kamp en Dien Jorien Geertsma. Het totaal vormt een kleurige expositie die het bekijken meer dan waard is. De expositie is tot 20 januari te bekijken tijdens de openingsuren van de Zelhemse bibliotheek.

Museum Smedekinck
'Oude serviezen vertellen een verhaal…'
Donderdag 16 november werd bij Museum Smedekinck een nieuwe expositie geopend. Tentoongesteld worden (delen van) serviezen uit de verzameling van de Aaltense Janny Vonhof. Het gaat voornamelijk om Maastrichts aardewerk. De tentoonstelling is de hele winter te bekijken.
De openingstijden van het museum zijn in de periode november t/m maart: iedere donderdag en elke 1e zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur (groepen vanaf 15 personen op afspraak ook op andere dagen en tijden). De entree bedraagt 4 euro (t/m 12 jaar gratis).

Agenda:
12 december
55+ middag in de Oranjehof. Het programma begint om 14.00 uur. Zaal open: 13.30 uur.
23 december
Rijbewijskeuring. Aanmelden via tel. 06-27594051 (bellen tussen 18.00 en 19.00 uur).


Coens Tapperij in actie voor Serious Request 2017

KEIJENBURG - Voor het derde jaar op rij steunt Coens Tapperij Serious Request. Dit jaar is het doel van het Rode Kruis om gezinnen te herenigen in conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt in ramp en conflictgebieden zoals Nigeria en de Democratische Republiek Congo. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Dit jaar is in tegenstelling tot vorige jaren gekozen voor 'de nacht van Serious Request'. Zaterdag 9 december vanaf 19.00 uur is er een muzikaal programma opgesteld met vier topbands uit de regio. Gekozen is voor een brede variatie in muziek zodat voor elke doelgroep iets passends wordt geboden. Om 19.00 uur wordt de aftrap verzorgt door Bad Curls. Daarna spelen The BBR band, The Grit en Lady en de Vageband.
Bad Curls is een recent opgerichte pittige rock-coverband uit Vorden. Een greep uit onze setlijst: CCR, Volbeat, Queen, Iron Maiden. The BBR band neemt het stokje over. Vier mannen, één passie: muziek. De oorsprong ligt in de Doetinchemse band Gaosch uit begin jaren 90. BBR is ontstaan in 2015, verder gevormd in 2016. Het repertoire bestaat uit Boogie, Blues & Rock'n'Roll. Als derde band treedt The Grit op, bekend om zijn aanstekelijke rockmuziek. Het repertoire is afwisselend: van klein en ontroerend tot vette stevige grooverock. Van der Krabben is doorgaans het brein achter de lyrics en melodielijnen die vervolgens door de hele band worden uitgewerkt tot een compleet arrangement in de typische Grit-style. Lady en de Vageband is ooit begonnen met twee vrienden die dezelfde interesse voor muziek deelden. Als meest opvallende verschijning een frontvrouw, die naast haar zangkwaliteiten, ook op de bas weet te overtuigen. Kernwoorden voor de band zijn: veel plezier en lol maken, interactie met het publiek en 100 procent inzet. Het repertoire van de band bestaat uit nummers uit de jaren '60 tot nu.
De entree bedraagt 5 euro per persoon en komt geheel ten goede aan Serious Request. Daarnaast wordt ook een deel van de drankomzet afgestaan. De avond begint om 19.00 uur bij Coens Tapperij aan de St. Janstraat 3 in Keijenborg.