Prinses Wilma gleed uit en werd met de brancard opgehaald. Foto: PR
Prinses Wilma gleed uit en werd met de brancard opgehaald. Foto: PR

Desastreuze aftrap Prinses Wilma

ZELHEM/LANGERAK - Ieder jaar staan ze weer paraat om de aftrap te verrichten en ieder jaar is dat op het hoofdveld van voetbalvereniging VIOD in Doetinchem. Het gaat dan over de hoogheden van carnavalsvereniging De Lange Rakkers. Deze traditie koesteren ze dan ook bij beide partijen. Dit jaar is er zelfs een waar prinsenpaar bij De Lange Rakkers, te weten Bennie de Eerste en Wilma de Eerste en in hun drukke agenda stond prominent vermeld dat ze naar Dichteren moesten.

Zondagmorgen, koud, vroeg en vochtig waren beide dus in vol ornaat te vinden op het voetbalveld. Compleet inclusief een bijpassende butenmars en hun gevolg, in de vorm van adjudanten Dini, Ina en Tijmen. De wedstrijd ging tussen twee teams van VIOD dus dat was al helemaal een onderonsje. Het achtste tegen het negende en de aftrap was op het hoofdveld, kortom belangstelling genoeg bij het mooie stadion in Dichteren. Met dat prinses Wilma de hakken aanhaalde voor een ferme aftrap, gleed ze uit en belande op het kunstgras. Gelukkig was dit al voorzien door de ervaren President van de C.V. en hij had een brancard stand-bye laten zetten.
De aanvang van de wedstrijd werd wat verlaat, maar Bennie de Eerste kon het toch niet laten en heeft als nog de beroemde aftrap mogen doen.
Het prinsenpaar werd sterkte en succes gewenst met het carnavalsseizoen.