Quintus komt terug met winstpunten

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun uit- en thuiswedstrijden op zondag 3 december. Deze keer werden de wedstrijden positief afgesloten.

De B meiden moesten deze dag tegen Minerva DB1. Het zou, gezien de vorige wedstrijd een moeilijke wedstrijd worden. Quintus begon sterk in de aanval en verdediging. Veel kansen werden gecreëerd maar helaas niet afgemaakt. Het ging tot het eind van de wedstrijd gelijk op maar Quintus kon de wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten. Het was een mooie wedstrijd om te zien en quintus speelden als een hecht team. Eindstand 8-7.
De dag begon vroeg voor de jongens C1 die al om 7.50 weg moesten richting Erica C1 in sporthal Theothorne in Dieren. De wedstrijd begon aardig gelijk waarbij beide partijen aan scoren toe kwamen. Maar na 15 minuten liep Quintus langzaam maar zeker uit op Erica. Met een paar perfect uitgespeelde wisseltjes resulteerde dat in een eindstand van 12-24 voor Quintus.
Na een lange rit kwam Quintus D1 aan in Sporthal Horstacker in Nijmegen. De wedstrijd tegen Havana D2 begon stroef, de eerste tien minuten was niet best. Daarna begonnen de dames beter te handballen ruststand 1-7. Tweede helft werden mooie aanvallen gevolgd door mooie goals. Eindstand 5-15.
Zondag 3 december stond de wedstrijd van de heren senioren 1 van Erica en Quintus op het programma in sporthal Theothorne in Dieren. De wedstrijd begon goed voor de heren van Quintus, het stond al snel 5-10. Echter door enkele fouten in de verdediging kwam Erica terug in de wedstrijd, wat resulteerde in een 11-11 ruststand. In de begin van de tweede helft kwam Quintus met twee doelpunten voor op Erica. Deze voorsprong hebben de heren van Quintus, mede door de rust in het spel te bewaren, tot het eindsignaal behouden. Eindstand 21-23.

't Zelle golfbaan van het jaar 2017

HENGELO/ZELHEM - Golfclub 't Zelle is gelegen op landgoed 't Zelle, heeft zo'n zevenhonderd leden uit de gehele regio en verwelkomt jaarlijks vele honderden gast-golfers uit binnen- en buitenland. Golfclub 't Zelle speelt dus een belangrijke rol in de wereld van de golfsport en het vervult een belangrijke regionale functie.

2017 is een jubileumjaar want Golfclub 't Zelle viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Bovendien is Golfclub 't Zelle de nummer één van Nederland. Onlangs is de club door de Nationale Golf Federatie uitgeroepen tot Golfbaan van het jaar 2017. Deze Award wordt medio december officieel uitgereikt.

Kortom, golfclub 't Zelle aan de Varsselseweg 45 in Hengelo is een bijzondere en fraaie parel in de Gelderse Achterhoek.

Soepactie deel 2 van
muzikanten Union

ZELHEM – Zaterdag 9 december is het tweede deel van de soepactie van Muziekvereniging Union. Dan worden de wijken bezocht die op 25 november nog niet zijn meegenomen. Tussen 9:30 en 12:00 uur komen leden van Union langs de deur voor de verkoop van diepgevroren verse erwten- en tomatensoep. De kosten hiervoor zijn 4 euro per literbak en drie literbakken voor 11 euro.