IJsbaan zorgt voor extra Kerstsfeer

25 jaar Kerstmarkt Zelhem

Zelhem - Op initiatief van enkele Zelhemse ondernemers werd 25 jaar geleden de eerste kerstmarkt gehouden. Klein en bescheiden op de vrijdagavond. Inmiddels is de markt uitgegroeid tot een volwaardig B&OZ-evenement op de zondag (dit jaar op zondag 10 december van 13.00 tot 17.00 uur) met meer dan dertig kramen, die allemaal een 'link' hebben met de Kerst. Naast commerciƫle standhouders worden de kramen gevuld met kerstacties van plaatselijke verenigingen, ideƫle doelen en instanties. Belangstellenden, die nog een kraam willen huren, kunnen zich aanmelden via kerstmarktboz@gmail.com.

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum kan er het hele weekend geschaatst worden op de ijsbaan van 15 bij 10 meter, die op de Markt wordt neergelegd. In samenwerking met de Zelhemse IJsvereniging wordt de baan beheerd en worden de speciale schaatsen, waarmee op de baan gereden kan worden, uitgeleend. Het wordt een baan met een echte 'boarding' waarop het plaatselijke bedrijfsleven reclame kan maken.

Natuurlijk is de Kerstman aanwezig met kleine cadeautjes voor de kinderen. Daarnaast kan de jeugd, met hulp van vrijwilligers van de Zelhemse Jeugdsoos, brood bakken boven de vuurtonnen. Toneelvereniging 'de Heide' verzorgt een levende kerststal.

Popkoor 'Doetinpop' verzorgt enkele optredens in kerstsfeer op het plein en in de Lambertikerk verzorgt Harmonie Juliana een benefietconcert ten bate van het plaatselijke Rode Kruis.

De 'Kerstmarktcommissie' gaat voor een gezellige Kerstsfeer en standhouders worden dan ook geacht zich aan de marktregels te houden. Zo dienen ze op tijd (12.00 uur) aanwezig te zijn en mogen ze niet voor afloop van de markt (17.00 uur) gaan opruimen. Verder moet de inhoud van hun kraam Kerstgerelateerd zijn en mogen mensen en organisaties zonder kraam geen activiteiten ontplooien tijdens de markt.