Foto: Sanne Wevers
Foto: Sanne Wevers Foto:

Zelhemse Wendy Plant schittert in Catch me if you can

ZELHEM/WINTERSWIJK - Van 23 t/m 26 november staat het Winterswijks Muziek Theater in Theater De Storm met de musical Catch me if you can. Een musical met prachtige muziek, showdans en een flinke dosis humor. Een van de belangrijke rollen wordt gespeeld door de Zelhemse Wendy Plant.

De musical Catch me if you can is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bekend van de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. "Het verhaal speelt zich af begin jaren '60. De jonge, charismatische Frank William Abagnale Junior wordt op de luchthaven opgepakt door FBI-agent Carl Hanratty. Jarenlang vervalste Frank zijn papieren. Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat. Hij omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. De schone schijn spat werkelijk van het toneel en hij pakt iedereen in. ", aldus Wendy Plant.

Zelf speelt Wendy de rol van Brenda Strong, het vriendinnetje van Frank voor wie hij zijn leven als meesteroplichter op wil geven. Wendy: "Brenda Strong is een meisje uit een streng Lutheraans gezin in New Orleans. Ze is van huis weggelopen vanwege een gearrangeerd huwelijk en werkt in een ziekenhuis in Atlanta, waar ze Frank Connors ontmoet. Een van de alter ego's van Frank Abagnale Junior. Brenda is een meisje dat alles goed wil doen, maar ook onzeker. Ze voelt zich in eerste instantie ongemakkelijk wanneer Frank toenadering zoekt, maar ziet uiteindelijk toch iets in hem. Brenda kent alleen niet de ware identiteit van Frank. Het karakter van Brenda ligt vrij dicht bij mezelf, wat erg helpt bij de inleving. Er zit meer achter dat naïeve, onzekere meisje dan je denkt. Een van de hoogtepunten is de prachtige ballad 'Vogelvrij', die ik in deze musical mag zingen."

Deze nieuwe Broadway musical beleeft in Winterswijk zijn Nederlandse première. Meer informatie of kaarten via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl


Plork en de Aannemers bij Café De Tol

ZELHEM - Op zondag 26 november vanaf 16.00 uur tot circa 20.00 uur staan de mannen van Plork en de Aannemers op het podium bij Café De Tol.

Het kwartet uitgerust met een metselaar, stukadoor, timmerman en een (B)aardige idioot heeft zich de afgelopen vijf jaar ruimschoots bewezen. Multi-inzetbaar op zowel festivals, discotheken, feesttenten of in kleine cafés, nergens draaien deze heren hun hand voor om. Muzikaal gezien gaat het bij deze heren alle kanten, van hele stevige rock tot hoempa gelal en van Ska tot Abba; niets is ze te gek. Zelfs liedjes waarvan menigeen het bestaan niet meer wist of die door andere bands stelselmatig worden genegeerd komen aan bod.

De entree bedraagt 5 euro. De keuken is die dag gesloten, wel is er op beperkte schaal eten verkrijgbaar vanuit de verkoopstand.