Kleine kernen bieden zich aan voor onderzoek naar krimp

BRONCKHORST - Een flink aantal kleine kernen in Bronckhorst stond te trappelen om mee te doen aan het onderzoek naar krimp in hun dorp. De studenten van Van Hall Larenstein beginnen op woensdag 29 november in vier dorpen: Drempt (Voor en Achter), Keppel (Hoog en Laag en Eldrik), Velswijk en Keijenborg.

Op woensdagochtend 29 november worden de studenten ontvangen in het gemeentehuis. Het verschijnsel krimp in Bronckhorst wordt met hen besproken. Daarna gaan ze de dorpen in. In vier- of vijftallen lopen ze rond, maken een dorpsschets en een praatje met bewoners op straat. Vervolgens gaan ze met een vertegenwoordiger van de dorpsbelangenorganisatie in gesprek om een beter beeld te krijgen wat er speelt in het dorp.
Wie in één van bovenstaande dorpen woont, neemt gerust contact op met de dorpsbelangenorganisatie (DBO) voor meer informatie. Degenen die graag willen meedoen aan dit onderzoek om hun gedachten over krimp met de studenten te delen of omdat zij ideeën hebben hoe dit in het dorp aan te pakken, nemen deze kans om de studenten te ontmoeten. Ze willen graag in gesprek.


Zonnebloem houdt Kerstbingo

Hummelo – De Zonnebloem afdeling Hummelo-Keppel organiseert op zaterdag 9 december een Kerstbingo in zaal FF naar Steef aan de Dorpsstraat 1 in Hummelo. Naast een kopje koffie of thee met wat lekkers worden de gasten verwend met hapjes en drankjes. Er zijn zoals gebruikelijk weer mooie prijzen te winnen. Verder ontvangt iedereen een leuke attentie. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 14.00 uur en de kosten zijn 7,50 euro per persoon bij vooruitbetaling. Aanmelden kan bij Ria Tolhuisen, 0314-380606 of Riek Willemsen, 0314-382478.


Sinterklaas leest voor

ZELHEM - Net als andere jaren heeft Sinterklaas dit jaar weer tijd gevonden om te komen voorlezen in de bibliotheek. De Sint beleeft ondanks zijn hoge leeftijd nog dagelijks avonturen met zijn Pieten. Om al zijn belevenissen niet te vergeten heeft de Sint ze opgeschreven in een dik boek. Op woensdagmiddag 29 november komt Sinterklaas voorlezen van 16.00-16.30 uur in bibliotheek Zelhem. Alle kinderen zijn, samen met hun ouders, van harte welkom.