Juf Ingrid krijgt bloemen voor haar 25-jarig jubileum. Foto: PR
Juf Ingrid krijgt bloemen voor haar 25-jarig jubileum. Foto: PR

Juf Ingrid heeft al 25 jaar ervaring

VELSWIJK - Verheugd was juf Ingrid toen ze op basisschool de Mammoet werd verrast met een welverdiende bos bloemen, terwijl ze door alle kinderen toegezongen werd met een speciaal voor haar geschreven lied. Ook kreeg ze door de kinderen een mooi persoonlijk cadeau aangereikt als aandenken aan dit heuglijke feit. Tijd voor een interview met deze vrolijke energieke juf, om nog meer over haar te weten te komen.

Door leerlingen verrast met bos bloemen

Waarom heb je het beroep juf gekozen? "Ik heb meer het idee dat dat vanzelf ging. Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat ik juf wilde worden. Al vanaf een jaar of vier. Het is heel mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en samen te bekijken wat iemand nodig heeft om een stapje te groeien."

Wat vind je leuk op deze school en wat zou je graag willen veranderen? "We hebben het geluk dat we hier op een prachtige plek zitten en een heel mooi gebouw hebben. We zijn heel hard bezig om met de kinderen en de ouders ons vernieuwende onderwijs steeds mooier te laten groeien. De kinderen krijgen op deze school de kans om te laten zien wat ze allemaal kunnen en mee te denken over de manier waarop ze dat laten zien. Werken aan je doelen om te komen op een plek die voor jou past. We hebben een prachtig speelplein waarin veel te beleven valt. Daar zou ik nog wel meer uit willen halen. Veranderen? Dat doen we iedere dag een stukje."

Waarom heb je voor de school De Mammoet gekozen? "De naam Mammoet komt van een olifant uit de oertijd. Heel lang geleden. In de tijd dat de mensen veel moesten leren om te overleven. Het heette toen niet onderwijs maar de hele dag door leerden ze elkaar wat je nodig hebt in het leven. Eigenlijk doen we dat hier nog steeds. Naast de vakken zoals rekenen, lezen en taal besteden we ook veel tijd aan: Hoe leven we met elkaar samen? Hoe zorgen we goed voor de wereld waarin we leven? Dat vind ik mooi en daarom werk ik op deze school."

'Ik denk dat ze me hier nog wel even willen houden'

Heb je altijd in de onderbouw gewerkt en waarom? "Nee, ik heb in alle groepen gewerkt. De laatste jaren in de onderbouw met veel plezier. De jongste kinderen laten goed zien wat ze fijn vinden en waar ze goed in zijn. Ze zijn erg nieuwsgierig en onderzoekend. Ik verbaas me er iedere dag weer over wat de kinderen al weten en kunnen laten zien."

Wat vind je van de kinderen op deze school? "Een fijne club. Het is mooi om te zien dat de jonge en oudere kinderen heel vanzelfsprekend met elkaar omgaan."

Wat denk je dat de kinderen van jou vinden? "De kinderen zijn heel open en als ze ergens niet mee eens zijn hoor ik dat vaak snel. Ik kan ervan genieten als ik lees wat de kinderen voor me opgeschreven hebben in de briefjes. Dan denk ik dat ze me hier nog wel even willen houden."

Juf Ingrid wordt nog veel plezier met haar verdere loopbaan op basisschool de Mammoet gewenst. Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum.