Opbrengst Lions pubquiz naar
Stichting Noodhulp Zelhem

ZELHEM - Vorige week vond in 't Hemeltje in Ulft weer de jaarlijkse editie plaats van de Pubquiz, georganiseerd door de Lionsclub Wisch 'De Hamalandse Marken'. In een spannende confrontatie over acht ronden bonden enkele tientallen deelnemers, verdeeld over teams met fantasievolle namen als 'The Eagles', 'Notadent' of 'Now you're talking' de strijd aan over onderwerpen als muziek, aardrijkskunde, verkeer, sport en natuur.

Een hardwerkende jury slaagde erin steeds direct na elke ronde de actuele tussenstand te produceren, wat uiteraard bijdroeg aan een gezonde wedstrijdspanning. In een uitermate aangename sfeer, mede bevorderd door het bekende gastheerschap van 't Hemeltje, wist uiteindelijk het team van 'Schoppenboer' de winst naar zich toe te trekken.

De organiserende Lionsclub, actief in het gebied van de voormalige gemeentes Wisch, Gendringen, Dinxperlo en Zelhem, kiest in veel gevallen een nabijgelegen goed doel voor de netto opbrengst van de quiz. In dit geval was dat de Stichting Noodhulp Zelhem, een vrijwilligersorganisatie die al veertig jaar zonder omwegen praktische hulp verleent wanneer dat onmiddellijk nodig is bij ziekte, overlijden, ongelukken en in tal van andere dringende situaties.

Noodhulp mocht aan het eind van een geslaagde avond het mooie bedrag van 530 euro in ontvangst nemen als ruggensteun en natuurlijk ook als blijk van waardering.


Klaverjastoernooi voor koppels

DOETINCHEM - Klaverjasvereniging De Daele houdt zondag 26 november het Herfst-klaverjastoernooi voor koppels. Het toernooi gaat over vijf rondes van zestien spellen volgens het KBN-reglement (met passen). Het toernooi begint om 11.00 uur in het ontmoetingscentrum De Daele, Stevinlaan 9 te Doetinchem (Overstegen).

Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per koppel. De te winnen prijzen bestaan uit cadeaubonnen en daarnaast is er een verloting met prijzen in natura. In de pauze zijn er diverse broodjes en soepen te verkrijgen. Aanmelden kan tot en met donderdag 23 november telefonisch bij Dhr.B.Gerritsen (0314-324840) of via info@kjv-dedaele.nl.


www.kjv-dedaele.nl