'Keeper of lost causes' in Filmhuis

HUMMELO - Op vrijdag 17 november draait Filmhuis Hummelo de bloedstollende verfilming van het boek van Jussi Adler-Olsen 'The keeper of lost causes'. In deze film, ook wel bekend onder de naam 'De vrouw in de kooi', onderzoekt inspecteur Carl Mørck de cold-case van een ontvoerde politica.

Kvinden i buret
Kvinden i buret (in Nederland uitgebracht als De vrouw in de kooi, internationaal als The Keeper of Lost Causes) is een Deense misdaad-thriller. In deze film lopen twee verhaallijnen door elkaar. Of eigenlijk naar elkaar toe. In de eerste wordt een jonge politica ontvoerd en in een kooi gevangen gehouden. In de tweede volgen we de norse inspecteur Carl Mørck, die vijf jaar later haar zaak opnieuw onderzoekt. De film is gebaseerd op De vrouw in de kooi van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen en is een heel behoorlijke politiethriller, die ook als je het boek gelezen hebt nog steeds spannend is.

Deense antwoord op Stieg Larsson
Mikkel Nørgaard is het Deense antwoord op Stieg Larsson. Dus fans van zijn trilogie en fans van 'The Killing' en 'The Bridge' zullen ook prima uit de voeten kunnen met deze super spannende, Deens gesproken (Nederlands ondertitelde) film.

In de wintermaanden vertoont Dorpshuis Hummelo iedere derde vrijdag van de maand een mooie film onder de noemer Filmhuis Hummelo. De organisatie zoekt naar pareltjes van films die je echt gezien moet hebben. Films beginnen om 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar voor 5 euro per stuk bij de Spar of aan de deur. Reserveren kan via bestellen@dorpshuishummelo.nl.

Op de website is het hele filmprogramma voor komende winter te vinden.


www.dorpshuishummelo.nl