Prins de eerste Bert Krabbenborg. Foto: PR
Prins de eerste Bert Krabbenborg. Foto: PR Foto:

Bert Krabbenborg zal over de Velswijk en Wittebrink regeren

VELSWIJK/WITTEBRINK - Tijdens een ouderwets gezellige en drukke pronkzitting van De Doldraejers is afgelopen zaterdag 4 november de nieuwe Prins aan het publiek gepresenteerd. Zo rond de klok van elf uur werd tijdens een speciale act de Prins carnaval van De Doldraejers bekend gemaakt in residentie het Doldaejershuus. Het is Bert Krabbenborg geworden die zich komend jaar prins Bert de eerste mag gaan noemen.

Hij zal het carnaval in Velswijk en Wittebrink komend jaar gaan leiden. Hij zal gesteund worden door de adjudanten en hofdames. Zijn leus voor komend jaar is: 'Haal de iezers uut het vuur en goa deur tut ut laatste uur'. Verder waren er geweldige buuts en optredens van onder andere: 'Huppel&Knuppel', 'De raadsvrouwen' en verschillende groepen van de dansgardes. De vereniging wenst Bert veel plezier het komende jaar als Prins. De foto's zijn binnenkort te bekijken op de website.


www.dedoldraejers.nl


Rondreis in Peru

ZELHEM - In de ledenbijeenkomst van Nut Zelhem op 20 november zullen Aly en Cees Wagenvoorde verhalen vertellen over hun recente rondreis in Peru. Zij zijn geen onbekenden want zij hebben in de afgelopen jaren de leden van het nut meerdere malen deelgenoot gemaakt van de prachtige reizen, die zij maakten. Nu zijn ze in Peru geweest en daarover hebben ze vast een indrukwekkende rapportage gemaakt.

Peru is een van de grootste en indrukwekkendste landen in Zuid-Amerika en is het gebied waar tussen 1100 en 1300 de bekende Incastam zijn intrede deed. De Inca's heersten omstreeks 1500 over een immens rijk. Hoewel er nog veel geheimen verborgen zijn, weten we inmiddels wel het een en ander over hun leven. Het was een volk dat prachtige gouden en zilveren voorwerpen heeft vervaardigd en op vrijwel ontoegankelijke plekken steden heeft gebouwd.

De aanwezigen mogen hun rondreis meemaken, die begint in de hoofdstad Lima, dat ligt aan de kust en wordt omgeven door de Andes. Vervolgens bezoeken zij Nasca dat wereldwijd bekend is om zijn gigantische mysterieuze figuren, die hier honderden jaren geleden in het landschap zijn aangebracht. Waarom dat gebeurde proberen wetenschappers nog steeds te ontrafelen. Ruim 1000 kilometer zuidelijker en op een hoogte van bijna 2300 meter ligt Arequipa aan de voet van een drietal vulkanen waarvan 'El Misti' bijna 6000 meter hoog is. Het witte gesteente dat deze vulkaan uitstootte, werd gebruikt om de stad op te bouwen. Daar in de buurt is ook de Colca Canyon, een indrukwekkende kloof waar je de condors van dichtbij langs ziet zweven. Ook bezoekt men het beroemde Machu Picchu, de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden en een van de indrukwekkendste ruïnes ter wereld. Ook zal men een boottochtje zien op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer (ca. 3800m.) waar we een drijvend rieteiland bezoeken.

Het belooft weer een boeiende lezing te worden in Ellen's restaurant, aanvang 20.00 uur. Voor leden gratis maar ook niet leden zijn hartelijk welkom tegen betaling van 4 euro, koffie inbegrepen.