Groepsfoto zorgvragers, personeel, vrijwilligers en stagiaires van zorgboerderijen de Mettemaat en De Edelingen tijdens dagje uit. Foto: PR
Groepsfoto zorgvragers, personeel, vrijwilligers en stagiaires van zorgboerderijen de Mettemaat en De Edelingen tijdens dagje uit. Foto: PR Foto:

Uitje zorgboerderijen De Mettemaat en De Edelingen

REGIO - Begin oktober hadden zorgboerderijen De Mettemaat en De Edelingen hun jaarlijkse dagje uit. Alle zorgvragers, personeel, vrijwilligers en stagiaires werden ontvangen met koffie en koek. Daarna bezochten zij de dierentuin in Nordhorn en de dag werd afgesloten bij Wok Wamelink in Winterswijk.

"In Nordhorn zit een prachtige dierentuin die niet al te groot is, maar groot genoeg om je de hele dag te vermaken. Veel van onze groep hielden nauwkeurig de voedertijden van de dieren in de gaten en konden van onder andere de wolven, zeeleeuwen en alpaca's dit ook meemaken. Ook in de volière van de parkieten stonden regelmatig mensen, we konden deze voederen met trosgierst. Daar zijn hele leuke foto's van gemaakt.", zo vertelt een van de medewerkers.

"Erg leuk en leerzaam om te zien en wanneer wij vragen hadden mochten wij deze gewoon stellen aan de verzorgers die ook Nederlands spraken. Iedereen was erg vriendelijk. Onze mensen hebben genoten en de dag vloog om."

Rond 16.00 uur vertrok de hele groep richting Winterswijk waar ze bij Wok Wamelink genoten van een heerlijke maaltijd, voordat het tijd was om naar huis te gaan.