Wat voor lekker wild eten staat er deze keer op het menu bij Gaon Etten? Foto: Alice Rouwhorst
Wat voor lekker wild eten staat er deze keer op het menu bij Gaon Etten? Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Wild eten met Gaon Etten

Doesburg – Het pop-up restaurant Gaon Etten sluit het seizoen traditiegetrouw af met wild eten. De lange tafels worden voor de zesendertigste keer gedekt met wit tafel linnen en een rood of blauw geblokte servet. Deze keer is dat in de Museumtuin 't Olde Ras in Doesburg, want wild en fruit gaan heel goed samen in gerechten. Het wordt een verrassende avond met gerechten waarin het fruit van de boomgaard zeker verwerkt wordt. Zo bakt de moeder van de gastheer voor het dessert appeltaart met uiteraard appels van de museumtuin 't Olde Ras. Hierbij gaat ijs van de IJssalon Hendrick.

In de museumtuin, die bijna 1,5 hectare groot is, staan de fruitsoorten aangeplant die in Nederland in de vrije natuur staan, zoals appels, peren, kersen, pruimen, kweeperen, mispels, bessen, perziken en abrikozen. Het museum bevat vele oude en bijzondere fruitteeltgereedschappen. De tafels zijn binnen gedekt, want het is eind oktober te frisjes om buiten te zitten. Een rondleiding buiten door de boomgaard zal echter niet ontbreken. Uiteraard is er passend entertainment. Dat het een 'wilde' avond zal worden staat buiten kijf.

Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is reserveren voor Gaon etten op vrijdag 27 oktober vooraf noodzakelijk. Dit kan via de website. Deze avond ontvangt de gast een driegangenmenu met consumpties waaronder Achterhoeks bier, Achterhoekse wijnen en sappen, een cultureel programma én een 'metnemtoete' met verrassingen. De ontvangst is van 18.30 tot 19.00 uur, aanvang diner is om 19.15 uur.


www.gaon.nl/reserveren