De droom van eigenaresse Daphne Teunissen 'het starten van een kinderopvang op de boerderij' wordt werkelijkheid. Foto: PR
De droom van eigenaresse Daphne Teunissen 'het starten van een kinderopvang op de boerderij' wordt werkelijkheid. Foto: PR Foto:

Agrarisch kinderdagverblijf BoerenHummeltjes opent haar deuren

HALLE - Op zaterdag 11 november opent agrarisch kinderdagverblijf BoerenHummeltjes haar deuren. "Het afgelopen jaar zijn wij druk bezig geweest met de verbouwingen voor het realiseren van het kinderdagverblijf", vertelt eigenaresse Daphne Teunissen.

"De kans deed zich voor om mijn droom 'het starten van een kinderopvang op de boerderij' werkelijkheid te laten worden. De ruimte, contact met dieren en de natuurlijke elementen die terugkomen op de boerderij zorgen voor een uitdagingen, waardoor kinderen spelend op onderzoek uit kunnen gaan. In mijn jeugd heb ik dit alles als 'gewoon' ervaren, maar na enkele jaren in reguliere kinderdagverblijven te hebben gewerkt ben ik mij pas echt gaan beseffen hoe fijn en waardevol de rust, ruimte, contact met dieren en de natuurlijke elementen voor kinderen zijn".

BoerenHummeltjes biedt opvang aan kinderen van 0-4 jaar in een natuurlijke en agrarische omgeving met ruimte, rust en respect waardoor kinderen veilig spelend en ervarend kunnen leren, en is aangesloten bij de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang). "De rust en ruimte die de agrarische omgeving biedt sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. De bezoekjes aan de koeien, kalfjes en de dagelijkse verzorging van onze eigen schapen, konijnen, kippen en het spelenderwijs leren waar ons eten vandaan komt, zoals de wortels en aardbeien uit onze moestuin of de melk van de koeien. Leren in de frisse en gezonde buitenlucht kan zo ontzettend leuk zijn.", aldus Daphne.

Open dag
Nieuwsgierig geworden? Kom dan zaterdag 11 november van 10.00 tot 14.30 een kijkje nemen. Er is ook de gelegenheid voor een rondleiding van de boer en boerin op de boerderij, zodat men zelf kan ervaren hoe het is om op een boerderij te mogen spelen en ontdekken. BoerenHummeltjes bevindt zich voor het melkveebedrijf van de familie Teunissen aan de Nicolaasweg 10 in Halle.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BoerenHummeltjes.


06 - 489 184 90

www.boerenhummeltjes.nl