De Quintusmeiden speelden hun uitwedstrijd. Foto: PR
De Quintusmeiden speelden hun uitwedstrijd. Foto: PR Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus vervolgt competitie met
wisselend resultaat

BRONCKHORST - De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden allemaal hun uitwedstrijd. Op 3 en 7 oktober speelde de HC1 hun wedstrijden, de andere teams kwamen zondag 8 oktober in actie.

Quintus HC1 mocht op dinsdag 3 oktober het spits afbijten, in Sporthal de Lankhorst in Wichmond tijdens de training tegen Olympia Stormvogels. De heren waren nog in de kampioensmodus van de D en hadden niet veel in te brengen tegen de nummer 2 van de C van vorig jaar. Eindstand 7-33.

Zaterdag 7 oktober mochten de heren Quintus C1 hun tweede wedstrijd spelen, en wel in het Mheenpark in Apeldoorn tegen Achilles. Dit was een mooie faire wedstrijd en ging gelijk op. De verdediging stond veel beter en alerter dan de dinsdag ervoor. Aanvallen liepen rustig en goed. Voorsprong werd genomen en niet meer afgegeven. Eindstand 16-25.

De E-tjes speelden hun eerste wedstrijd deze zondag in Arnhem. Ze werden een keer of drie overvallen door de breakouts van DFS, dat was even schrikken, maar daardoor werd de verdediging van Quintus erg goed. Het werd uiteindelijk 11-5 voor DFS Arnhem.

De B jongens moesten de eerste wedstrijd tegen Zwolle. Vooraf leek het een zware wedstrijd te worden aangezien Zwolle met dispensatie speelt, maar de jongens namen meteen het initiatief. Er stond een hecht blok waardoor Zwolle veel verschoot. In de tweede helft was een 5-1 dekking noodzakelijk en werd het offensieve gevaar uitgeschakeld. Uitslag 13-21.

Heren Senioren 1 speelden uit bij Havana in Lent. Het begon moeizaam voor beide ploegen. Na tien minuten stond het 2-2, dit ging naar een lichte voorsprong voor Quintus naar 6-7. In de tweede helft gooide Quintus de dekking verder dicht. Quintus sloeg met de snelle break een gat in de score. Eindstand 11-18.

Dames B speelde tegen Minerva DB1, die een voor Quintus moeilijke 3 - 3 verdediging had. De meiden wisten daar geen raad mee zodat de aanval slecht verliep. Eindstand 16-9.

Heren 2 speelde dit weekend tegen HV Travelbags in Zwolle. Door gecontroleerd spel wist Quintus de eerste helft te domineren en met 5-9 de rust in te gaan. In het begin van tweede helft kwam Zwolle wel terug door slordig spel van Quintus, maar Quintus herpakte zich door gecontroleerde aanvallen en goede combinaties met de cirkel. Op het einde van de wedstrijd werd het spel ruwer. Door adequaat optreden van de scheidsrechter kon Quintus weer uitlopen en de winst veiligstellen. Uitslag 14-17.

De dames senioren moesten uit spelen in Nijmegen tegen HASTU DS2, een pittige tegenstander. In het begin wist Quintus zich nog te handhaven, maar na een tijdje begon HASTU flink uit te lopen. Quintus wist twaalf doelpunten te scoren. Eindstand 32-12.

Deze zondag speelde Quintus D1 in Winterswijk tegen HCW. De wedstrijd begon voor sommige meiden op het juiste tijdstip. Bijna iedereen heeft gescoord. Het verschil tussen eerstejaars en tweedejaars in de D is wel groot. Eindstand 4-21.