Wolfersveen 1 met sponsor Edwin Menkhorst. Foto: PR
Wolfersveen 1 met sponsor Edwin Menkhorst. Foto: PR Foto:

Nieuwe tenues voor Wolfersveen 1

WOLFERSVEEN - Op zondag 1 oktober heeft Wolfersveen 1 nieuwe tenues en nieuwe tassen gekregen. Sponsor Menkhorst Standbouw uit de Veldhoek heeft deze beschikbaar gesteld. De vereniging dankt Menkhorst Standbouw voor de tenues en tassen. Deze dag speelde Wolfersveen een thuis wedstrijd tegen Babberich. De wedstrijd werd met 3 – 2 gewonnen.


Optreden Harmonicagroep DHC

ZELHEM - Zaterdag 21 oktober verzorgt Harmonicagroep DHC vanaf 14.30 uur een optreden in 'de Oranjehof'. Tot 16.30 uur zal de groep het repertoire, met een hoog meezinggehalte, ten gehore brengen. De toegang is gratis. Naast muziek wordt ook aan de interne mens gedacht, want de vrijwilligers gaan heerlijke wafels bakken.


Expositie Victory on Canvas

DREMPT - Tot en met 29 oktober exposeert Henk Stemerdink schilderijen in de bezoekersruimte van Wijnboerderij t Heekenbroek in Drempt.

Henk Stemerdink is geboren en getogen in Winterswijk. Begin jaren 80 verhuist hij naar Arnhem om daar aan de Kunstacademie te gaan studeren. Hier had hij onder andere les van Klaas Gubbels. Henk geeft nu een aantal uren les in Beeldende Vorming op het voortgezet onderwijs in Arnhem Zuid, woont in Drempt en exposeert zijn werk onder de naam Victory on Canvas hoofdzakelijk in het buitenland.

Ruim dertig jaar geleden begon Henk met schilderen. In de loop van die jaren veranderde zijn manier van werken van realistisch naar abstract. "Ik ben echt een natuurmens en een natuurschilder," zegt Henk. " Ik maakte vooral landschapsschilderijen. Ik ben afgestudeerd op Turner, bekend om zijn landschappen en het prachtige licht in zijn schilderijen." Langzaam begon Henk zijn eigen landschappen te creëren. "Ik noem mijn huidige schilderijen innerlijke landschappen waarin licht, lucht, water en de verbondenheid met de natuur centraal staat"

Op de expositie bij t Heekenbroek laat Henk naast zijn innerlijke landschappen ook een aantal recent gemaakte impressionistische landschappen zien. De expositie en het terras kunt u bezoeken van woensdag t/m zondag tussen 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Tellingstraat 7 Drempt.


'Gruwelijk enge' activiteiten

DOESBURG - Op vrijdag 13 oktober 2017 organiseert Bibliotheek Doesburg een Kinderboekenweek activiteit in 'het Arsenaal' met het thema 'Gruwelijk eng'.

In de filmzaal van het Arsenaal is er een optreden van Theater Muzimo Saraja de Jonge. Zij speelt Griezelen met Clown Saar in de Jungle. Gratis kaartjes bestellen kan bij de bibliotheek of via www.biebnieuws.nl.
Aansluitend om 16.15 in de sociëteit van grand café Arsenaal 1309 kan iedereen het spel 'De geheime gang' spelen. Een coöperatief detectivespel. Earth Games verzorgt dit in samenwerking met de bibliotheek. Deelname is gratis. Wel graag vooraf opgeven bij de bibliotheek of via www.biebnieuws.nl.

Henk Stemerdink met een van zijn schilderijen. Foto: PR