Troubadour Gery komt naar de Brink
Troubadour Gery komt naar de Brink Foto:

Troubadour en verteller Gery Groot Zwaaftink in 'de Brink'

Zelhem - Zaterdag 21 oktober verzorgt dorpshuis 'de Brink' een optreden van Gery Groot Zwaaftink in de theaterzaal. Gery (1955) trekt al 25 jaar door de verre regio met steeds weer een nieuw en gevarieerd programma met verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades. Het optreden begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Gery ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger, rondtrekt, zijn liedjes zingt en zijn verhalen vertelt ter 'lering ende vermaek' van zijn publiek. Daarvoor heeft hij een 'rugzak' vol zelfgeschreven liedjes, anekdotes, ballades en een groot aantal korte verhalen.
Als verhalenverteller is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem 'schildert' hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud genieten van verhalen die ontroerend, humoristisch, boeiend en herkenbaar zijn.