Afbeelding

Halve Marathon Doetinchem dé herfstklassieker van de Achterhoek

REGIO - Zondag 29 oktober 2017 organiseert ARGO Atletiek voor de 33e keer het halve marathon evenement, nu onder de titel JUMBO Halve Marathon Doetinchem. Het parcours van dé herfstklassieker van de Achterhoek loopt via de Heidenhoeksevloed in Zelhem onder meer door het prachtige en bosrijke 17e-eeuwse landgoed de Slangenburg.

Naast de 21,1 km is er ook een uitdagende 7,5 km. De jeugd kan zich onderling meten op de 1 en de 2,5 km: er is een Kids Run (6 t/m 9 jaar), een Jeugd Run (10 t/m 11 jaar) en een Junior Run (12 t/m 15 jaar). Kortom, een bruisend en sportief programma waaraan iedereen kan meedoen. Voorinschrijven kan t/m 22 oktober via www.argoatletiek.nl en is voordeliger dan na-inschrijven op de wedstrijddag zelf. Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans geeft voor elke afstand het startschot.

Programma
Start en finish zijn op de atletiekbaan van Argo Atletiek op Sportpark de Bezelhorst in Doetinchem. Om 10.00 uur beginnen de wedstrijden voor de jeugd, vanaf 11.00 uur zijn de halve marathon en de 7,5 km aan de beurt. Alle afstanden worden gelopen met een chip, voor een nauwkeurige en snelle uitslag. Voor wie vrienden, familieleden of andere lopers wil aanmoedigen: in en rond het clubgebouw van ARGO zijn allerlei faciliteiten en er is voldoende catering aanwezig om gezellig een paar uurtjes door te brengen. Aansporen kan natuurlijk ook langs het mooie parcours.

Burgemeester geeft het startschot
“Sport is fun”, zegt Mark Boumans, “maar ook de gezondheidsaspecten en niet te vergeten het sociale en maatschappelijke belang ervan zijn enorm belangrijk”. De burgemeester van Doetinchem geeft dit jaar het startschot, eraan toevoegend: “Hardlopen is zo ongeveer wel de moeder aller sporten. En de marathon spreekt dan, ook vanuit historisch oogpunt, wel heel erg tot de verbeelding. Dus ik los met veel plezier het startschot voor alle afstanden van de JUMBO Halve Marathon Doetinchem en wens iedere deelnemer enorm veel succes!”

Records en prijzen
Zowel bij de heren als de dames op de halve marathon en de 7,5 km worden geldprijzen uitgekeerd aan de eerste drie lopers. De parcoursrecords op de halve marathon staan sinds 2013 op naam van de Kenianen Korir Evans Kipkoech (1.05.58) en Nancy Chepkurui (1.17.07). Een nieuw record levert ook een geldbedrag op. Bij de jeugdafstanden worden bekers uitgereikt bij de nummers een, twee en drie.

Animo ieder jaar groter
De animo voor deelname aan het sportieve evenement wordt ieder jaar groter. Waren er vorig jaar nog ruim 800 deelnemers, nu hoopt de organisatie de magische grens van 1000 te halen.

Voor inschrijven en meer informatie, zie de website.


www.argoatletiek.nl

Afbeelding