De officiële start van de bouw door de plaatsing van een betonnen vloerplaat door de wethouders Spekschoor en Peppelman van de gemeente Bronckhorst. Foto: PR
De officiële start van de bouw door de plaatsing van een betonnen vloerplaat door de wethouders Spekschoor en Peppelman van de gemeente Bronckhorst. Foto: PR Foto:

Nieuwbouw De Zonnekamp Zelhem officieel gestart

ZELHEM - Woonzorgcentrum De Zonnekamp maakt plaats voor nieuw woonzorgcentrum. ProWonen bouwt nieuwe woningen op het terrein. Donderdag 5 oktober vond de officiële start van de bouw plaats door de plaatsing van een betonnen vloerplaat door de wethouders Spekschoor en Peppelman van de gemeente Bronckhorst.

Woonzorgcentrum De Zonnekamp (eigendom Markenheem) en de aangrenzende 46 (aanleun)woningen aan de Magnoliaweg (eigendom ProWonen) zijn al jarenlang met elkaar verbonden. De complexen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Het huidige woonzorgcentrum en de (aanleun)woningen maken daarom plaats voor een nieuw woonzorgcentrum en nieuwe ruimere woningen. Hierdoor ontstaat er een plek waar mensen lang kunnen blijven wonen en waar wanneer nodig zorg, ondersteuning en activiteiten voor handen zijn. Markenheem en ProWonen werken samen om de nieuwbouw goed op elkaar af te stemmen. Markenheem bouwt een nieuw woonzorgcentrum met 48 groepswoningen voor cliënten met een zware psychogeriatrische zorgvraag en 21 appartementen voor individueel wonen gecombineerd met zware zorg. ProWonen ontwikkelt 22 huurappartementen en 8 laagbouwwoningen eveneens in de huur. ProWonen is nu gestart met de bouw van de 22 appartementen. De 8 laagbouwwoningen worden in een later stadium gebouwd.

De verwachting is dat de bewoners van De Zonnekamp – tijdelijk gevestigd in Doetinchem – medio november 2018 terug verhuizen. ProWonen organiseert eind oktober een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden voor de 22 huurappartementen.