Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van brouwgilde De Roode Toren. Foto: PR
Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van brouwgilde De Roode Toren. Foto: PR Foto:

Prijsuitreiking achtste
Bokbierwedstrijd in Burgerzaal

ZUTPHEN - Op zondag 8 oktober, Bokbierdag Zutphen, is brouwgilde De Roode Toren uit Zutphen net als vorig jaar weer gastheer tijdens de prijsuitreiking van het Bokbier Open Nederlands Kampioenschap 2017 voor amateurbrouwers. De prijsuitreiking begint om 12.00 uur vind dit jaar voor het eerst plaats in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat 4.

Hobbybrouwers uit heel Nederland hebben inmiddels hun bokbieren ingeleverd bij de diverse inleveradressen en al deze bieren zijn afgelopen zaterdag gekeurd door de keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG).

Er konden bieren ingezonden worden in drie verschillende klassen, de C-, D- en V-klasse. In de klasse C waren dat een lichte dubbelbok, een meibock en een weizenbok. In klasse D hebben we natuurlijk het bekende bokbiertje, en verder de dubbelbock en de weizendoppelbok en in de V(rije) klasse konden bokbieren ingeschreven worden die een variatie zijn op een van de toegestane bokbierstijlen.
"We hopen wederom op een mooie opkomst", aldus Robbert Wortelboer en Tonny Giesen, leden van het organiserende brouwgilde De Roode Toren.