Nieuwe vrijwilligers (v.l.n.r.) Mark Havers en Astrid Jansen nemen met Désiree van Gorp afscheid van coördinator Irma Goren (r.). Foto: Liesbeth Spaansen
Nieuwe vrijwilligers (v.l.n.r.) Mark Havers en Astrid Jansen nemen met Désiree van Gorp afscheid van coördinator Irma Goren (r.). Foto: Liesbeth Spaansen

Vrijwilligers Vier het Leven zetten zich in voor ouderen

DOETINCHEM/BRONCKHORST - Stichting Vier het Leven zet zich in om veelal alleenstaande ouderen de mogelijkheid te bieden weer gezellig uit te gaan. Dit doen ze door een vrijwilliger maximaal drie deelnemers thuis op te laten halen en te begeleiden naar culturele uitstapjes. Drie maal per jaar ontvangen belangstellenden een programma van in totaal circa zestig uitjes.

De vrijwilligers van Vier het Leven Doetinchem/Bronckhorst namen deze week afscheid van coördinator Irma Goren in het Diaconaal centrum in Hengelo (Gld.) die het stokje overgaf aan twee enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Zij vormde samen met Désiree van Gorp jarenlang een hecht team in de regio. Zonder vrijwilligers zoals Irma is het niet mogelijk de uitjes soepel te laten verlopen. De stichting is dan ook erg blij met nieuwe vrijwilligers, Mark Havers uit Doetinchem en Astrid Jansen uit Hengelo, om dit dankbare werk voort te zetten. Het uitgaan met Vier het Leven geeft mensen namelijk niet alleen een compleet verzorgde middag- of avond uit maar er worden ook nieuwe contacten gelegd en vriendschappen gesloten. Nu 'De week tegen de eenzaamheid' net is afgesloten, is het goed te weten dat stichtingen zoals Vier het Leven een uitweg bieden voor mensen die zich eenzaam voelen.

Het werkgebied van Vier het Leven is opgedeeld in regio's en regio Doetinchem/Bronckhorst beslaat een behoorlijk gebied, van Gendringen tot Hengelo, van Varsseveld tot Drempt. Het centrale theater vormt het Amphion in Doetinchem. Soms zijn er ook uitstapjes naar andere locaties zoals de DRU cultuurfabriek en worden ook lokale voorstellingen bezocht zoals in de Remigiuskerk in Hengelo. Een kleine greep uit het huidige programma: de bejubelde musical 'Was getekend, Annie M.G. Smidt' met Simone Kleinsma, een zondagmiddagconcert met Carel Kraayenhof, meezing- en luisternummers met 'Mooi Koor Man', de klassieke kerstkraker 'De Notenkraker'.

Vanaf januari kunnen deelnemers ook naar (senioren) films in de VUE bioscoop in Doetinchem en er staat nog veel meer te gebeuren in het nieuwe jaar. Voor de derde keer organiseert Vier het Leven bijvoorbeeld een daguitje naar 'Soldaat van Oranje' in Katwijk. De vorige keren was dit uitje een zeer groot succes. Ook nu weer worden de deelnemers thuis opgehaald door een vrijwilliger en gaan samen naar een centrale plek waar de reis wordt voortgezet met bussen. Deelnemers en vrijwilligers uit dezelfde regio blijven gezellig bij elkaar en in het theater wordt voor alles gezorgd. Men hoeft alleen nog te genieten.

"Wat kan een mens nog meer wensen als je bijna 89 jaar bent en dankzij de stichting op een comfortabele manier nog uit kunt gaan."

Meer weten over Vier het Leven of het programma aanvragen? Kijk op www.4hetleven.nl of bel met 035 – 5245156.