De band Saints 'n Sinners staan op het podium van het Varsselse Feest. Foto: PR
De band Saints 'n Sinners staan op het podium van het Varsselse Feest. Foto: PR

Het Varssels Feest staat weer op het punt om los te barsten

VARSSEL - Op het programma van het Varsselse Feest staan onder meer optredens van Saints 'n Sinners en de Disco Kings. Tevens is er een hilarische voorstelling van het Varssels Volkstoneel. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomende vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 13, 14 en 15 oktober rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen.

Op vrijdagavond staat het Varssels Volkstoneel op de planken met het stuk 'Een pil voor Opa', een klucht in drie bedrijven. Het stuk speelt zich af rondom het gezin van Evert Kuipers, die goed in slappe was zit. Evert kan deze weelde wel aan in tegenstelling tot zijn vrouw Sippie. Zij heeft eigenlijk Sibbyl, komt uit Wassenaar en heeft het hoog in de bol. Dochter Janine moet vooral doen wat moeder zegt. Sippie ziet de keurige buurjongen Bert als de ideale schoonzoon. Janine heeft echter een oogje op hun tuinman Ahmed, die heel veel verstand heeft van de bloemetjes en de bijtjes. De situatie verandert plots als er een notaris langs komt die melding maakt van een testament. De familie kan veel geld erven als ze Opa (de vader van Evert) voor ten minste en half jaar liefdevol in hun huis opnemen. Dit is zeer tegen de zin van Sippie die deze echte levensgenieter totaal niet kan uitstaan en zich altijd geneert voor zijn gedrag. Voordat ze hierover kunnen nadenken heeft de oude heer zich al aangediend samen met zijn Amsterdamse privéverpleegster Karin. Opa krijgt ook nog bezoek van Jolanda; een jongedame die op allerlei manieren probeert een 'boodschap' te brengen.
De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen. De aanvang van het toneel is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro, inclusief koffie en cake. Tijdens de pauze is er een verloting, met mooie prijzen en de hoofdprijs is een fiets. Na afloop is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van DJ Jordy.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door burgemeester Marianne Besselink. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Ard Scheffer, schutterskoning van 2016. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, handboogschieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er een spektakelspel zijn, maar dat is tot het laatste moment nog een verrassing.

Zaterdagavond is er een knallend feest met de populaire band Saints 'n Sinners. De band bestaat uit vijf topmuzikanten die met passie en plezier de bezoekers in een hoog tempo meenemen door de pophistorie. De muzikale show wordt omlijst met diverse special effects. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht.

Kinderfeest en muziekmiddag
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht voor de kinderen met hun zelf versierde fietsen, skelters etcetera. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Ook zullen er 'magic acts' plaatsvinden. Tussentijds wordt de Varsselse jeugd getrakteerd op allerlei lekkere dingen en mogen zij een graai doen in de grabbelton. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen. Ook staan op die dagen weer een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.

Vanaf 15.00 uur wordt de tent op de kop gezet door de Disco Kings met muziek van nu en de voorbije jaren, videoclips en entertainment. De entree is deze middag vrij.

Varssels Volkstoneel brengt 'Een pil voor Opa'. Foto: PR