Phounix, uit de as herrezen. Foto: PR
Phounix, uit de as herrezen. Foto: PR

Phoenix Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 4 oktober staat de band 'Phoenix' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden bevraagd over hun achtergronden en aspiraties in de muziek.

Phoenix was al jaren een begrip in de Achterhoek en zelfs buiten de regio. Maar op enig moment besloten de bandleden het voor gezien te houden en ging iedereen z'n eigen weg. Nu, enkele jaren later, is de band, zoals het een 'Phoenix' betaamt, met enkele wijzigingen in de bezetting, uit zijn as herrezen en stoomt de band zich klaar voor een nieuwe gang naar het podium. Begin 2017 kwam er een frontzanger bij en dat bleek een goede zet te zijn. Qua muziekkeuze ligt de club helemaal op één lijn, waarbij alle bandleden vrij zijn om de nummers persoonlijk muzikaal te omlijsten. Daardoor, en omdat alle bandleden ook nog eens hun steentje bijdragen in de (achtergrond) zang, kan Phoenix live een breed repertoire aan het publiek laten horen.
De band werkt hard aan een comeback en heeft inmiddels een repertoire ingestudeerd, waar de liefde voor muziek vanaf spat. De presentatie bij live@Ideaal komt dan ook precies op het goede moment om te laten horen dat ze thuis horen op het regionale en wellicht landelijke podium.In Phoenix spelen Dave Bongaarts-leadzang, André Kok-gitaar, zang, Ferdinand ter Haar-toetsen, zang, Maarten Tappen-drums, zang en Wim Heerink-bas, zang.


www.ideaal.org


Studiekring Zelhem heeft plek voor nieuwe leden

ZELHEM - Ieder mens is uniek en heeft in zijn leven veel kennis en ervaring opgebouwd. Vindt u als 55-plusser het leuk om die kennis en ervaring met anderen te delen? Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Wilt u ook geestelijk actief blijven? Dan is een studiekring misschien iets voor u. Het doel van een studiekring is om op de hoogte te blijven van maatschappelijke ontwikkelingen en eigen meningen en ideeën met anderen te delen. Laat u niet afschrikken door het woord 'studie'. Ook hoeft u niet hoog opgeleid te zijn. Het gaat er om 'wie' je bent en niet 'wat' je bent. In 2016 is studiekring De ronde tafel in de bibliotheek van Zelhem opgericht. De leden komen niet alleen uit Zelhem maar ook uit omliggende plaatsen. Deze studiekring komt 1 keer in de 14 dagen op de dinsdagochtend bij elkaar. De kring heeft nog een paar plekken vrij en is dus op zoek naar nieuwe leden. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met de klantenservice.


m.luiten@bibliotheekwestachterhoek.nl


Samen zingen in de Lambertikerk

ZELHEM - Zaterdag 14 oktober 2017 wil men weer samen zingen in de Lambertikerk in Zelhem. Frits Berkhof zal hierbij begeleiden op het orgel. Ds. M.C. Schreur zal het appèl woord verzorgen, met als thema 'Wapen-stilstand is achteruitgang'. De muzikale bijdrage zal verzorgd worden door Linda Bulten, Sarah Tahitue (viool) en Magdaleen Ebbers (piano). De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Na afloop is er koffie/thee. Er is een collecte voor de onkosten.