Zondag 1 oktober komen de oldtimertractoren voor de 10e keer naar Smedekinck
Zondag 1 oktober komen de oldtimertractoren voor de 10e keer naar Smedekinck Foto:

Tiende Oldtimerdag met
oldtimertractorenrit

Zelhem - Liefhebbers van oldtimer-tractoren, -motoren, -werktuigen kunnen zondag 1 oktober hun hart ophalen tijdens de 10e Oldtimerdag bij Museum Smedekinck.

Onderdeel van deze dag is de oldtimertractorenrit door Zelhem en omgeving. De ruim honderd nostalgische voertuigen die aan de tocht deelnemen, vertrekken om 10.00 uur bij het museum en keren rond 14.30 uur terug. Er is een prachtige route van ongeveer 40 km uitgezet. De route loopt van Smedekinck via Coen Evers aan de Keijenborgseweg in de Velswijk (circa 10.45 uur) naar bloemenboerderij Groot-Roessink aan de Vordenseweg in Hengelo.

Hier is tussen ongeveer 11.45 en 12.45 uur de middagstop. Daarna gaat de route richting Slotboom Tweewielers aan het Kieftendorp in Hengelo (13.30 uur) en van daar richting het museum.

Een groot deel van de tractoren zal de rest van de middag van dichtbij te bewonderen zijn. Het museumterrein is vanaf 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de oldtimer tractoren zijn er onder andere oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien. Er zijn demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en er worden streekproducten verkocht.

Speciale attractie dit jaar is een lestractor van AOC Doetinchem, waarmee jong en oud onder begeleiding van een instructeur een ritje kan maken over het erf van Museum Smedekinck. Deze activiteit is er tot de deelnemers aan de tractorenrit weer terugkeren en de ruimte in beslag nemen.

Net als alle eerste zondagen van de maand, is het gehele museum op 1 oktober te bezichtigen. In 'de Stal' is een expositie van schilderijen en boetseerwerk van cursisten van 'de Boerderij' in Zelhem te zien. De kruidentuin is ook zeker nog een bezoekje waard. Voor de inwendige mens zijn er diverse lekkernijen, waaronder bolussen en koffiebroodjes uit de hout gestookte oven, koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. De entreeprijs is 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck