Dertig klasgenoten van de eerste klas van de Looschool in Zelhem uit 1953 waren aanwezig tijdens de reünie. Foto: PR
Dertig klasgenoten van de eerste klas van de Looschool in Zelhem uit 1953 waren aanwezig tijdens de reünie. Foto: PR Foto:

Bokbiermiddag Café de Tol

ZELHEM - Uitbater Remon te Brake van Café De Tol is alweer druk bezig met de programmering van de muziekbands voor het komende winterseizoen. Met het oog op de naderende herfst, wordt dit muzikale seizoen op zondag 24 september geopend met de jaarlijkse traditionele bokbiermiddag. De eerste bokbiertjes zullen die dag uit de tap vloeien onder de klanken van de Mid-live. Dit vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur.

Mid-Live bestaat uit: Joep Agterkamp, zang-gitaar-mandoline, Karel Giltay op piano, Jos Bosman drums en percussie en Nico van de Seijp met zijn contrabas, basgitaar en zang. De band speelt vele stijlen van muziek uit de zestig en zeventiger jaren, country en Iers en latin en jazzy. De entree is deze keer gratis. De keuken van Café De Tol is tijdens het optreden van Kennèh gesloten, maar toch zal er voldoende, bij de gelegenheid passend, eten te verkrijgen zijn.


Foto-expositie Dorpskerk Hoog-Keppel

HOOG KEPPEL - De Dorpskerk in Hoog-Keppel is open op 23 en 24 september, van 12:00 tot 17:00 uur. Er is een expositie van drie fotografen. Rene Mathon is fotograaf te Apeldoorn. In opdracht van Witte Rentmeesters en Makelaars bezocht hij recent markante landgoederen in de Achterhoek en portretteerde daar eigenaren, bewoners en beheerders, staande voor hun landhuis. Wim Weenink uit Apeldoorn heeft zich toegelegd op natuurfotografie, met name van vogels. Brand Overeem uit Barneveld staat bekend om zijn sobere en krachtige zwart-wit foto's. Het eenvoudige boeren leven op de Veluwe staat centraal in zijn fotoboeken.


Reünie eerste klas van de Looschool Zelhem

ZELHEM - Op zaterdag 9 september vond een reünie plaats van oud-leerlingen, die in 1953 in de eerste klas van de Looschool in Zelhem zijn begonnen. Inmiddels hebben deze leerlingen allemaal de leeftijd van 70 jaar bereikt. In die tijd waren de klassen erg groot. Zo bestond de eerste klas van de Looschool uit maar liefst 52 leerlingen. Tijdens de reünie waren totaal dertig oud-klasgenoten aanwezig. Naast een boottocht op de Oude IJssel en een bezoek aan het schilderachtige kasteel de Kemnade in Doetinchem, werden er tijdens de bijeenkomst vele herinneringen opgehaald. De dag werd afgesloten met een koud en warm buffet. Volgens de aanwezige oud-leerlingen was de dag voor herhaling vatbaar.