Markant landgoed in de Achterhoek. Foto: Rene Mathon
Markant landgoed in de Achterhoek. Foto: Rene Mathon

Foto-expositie Dorpskerk Hoog-Keppel

HOOG KEPPEL - Voor Open Monumentendag 2017 is als nationaal thema gekozen: 'Boeren, burgers en buitenlui'. In dat kader is er een foto-expositie in de Dorpskerk Hoog-Keppel, die het accent legt op de buitenlui: 'Landgoederen en hun bewoners'. De kerk is open in de weekenden van 9 en 10, 16 en 17 en 23 en 24 september, dus zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Er zijn drie fotografen van wie er werk hangt. Rene Mathon is fotograaf te Apeldoorn. Hij bezocht recent markante landgoederen in de Achterhoek en portretteerde daar eigenaren, bewoners en beheerders, staande voor hun landhuis.

Wim Weenink uit Apeldoorn heeft zich toegelegd op natuurfotografie, met name van vogels. Landgoed de Poll in Voorst en het natuurgebied rond de ruïne De Nijenbeek, behoren tot zijn top-favoriete plekken voor het maken van natuur- en landschapsfoto's.

Brand Overeem uit Barneveld staat bekend om zijn sobere en krachtige zwart-wit foto's. Het eenvoudige boerenleven op de Veluwe staat centraal in zijn fotoboeken zoals 'Beschouw ons maar als een uitzondering' en 'Mariahoeve, drie gezusters'. Brand heeft belangrijke fotoprijzen gewonnen en hangt met werk van boer Evert in het Rijksmuseum in Amsterdam.


www.dorpskerkhoogkeppel.nl


Informatieavond over 'Stoptober'

HOOG KEPPEL - Donderdag 14 september vanaf 19.00 uur vindt er een informatieavond plaats over stoppen met roken bij Huisartsenpraktijk Hummelo & Keppel, Burg. v. Panhuysbrink 1b.

Op 8 september start voor de vierde maal in Nederland de campagne 'Stoptober, 28 dagen niet roken!'. Het doel is om rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. De uitdaging om 28 dagen niet te roken is beter te overzien dan helemaal stoppen. Uit onderzoek blijkt dat na 28 dagen de kans op volhouden al vijf keer groter is geworden. Deze campagne is voor Huisartsenpraktijk Hummelo & Keppel de aanleiding om een informatieavond te organiseren over stoppen met roken. Praktijkondersteuner Linda Huisman vertelt graag meer over het roken, de risico's en de hulpmiddelen die het stoppen gemakkelijker kunnen maken.

Iedereen weet dat roken niet goed is voor de gezondheid. 80% van de rokers denkt regelmatig aan stoppen. De meeste rokers hebben meerdere stoppogingen nodig voor het lukt om voor altijd gestopt te blijven. Is het dan gedoemd te mislukken? Is het te laat? Zeker niet! Er zijn veel voordelen op korte en lange termijn. Wie wil weten wat stoppen met roken kan opleveren en wil weten hoe dit kan worden gerealiseerd? Zij worden graag verder geholpen.

Aanmelden is niet noodzakelijk. Contactpersoon is Linda Huisman: 0314-381212.


huisartsenhummelo-keppel.praktijkinfo.nl