Peppelman besloot in 1965 zelf de 'Tabberd' aan te trekken. Foto: PR
Peppelman besloot in 1965 zelf de 'Tabberd' aan te trekken. Foto: PR Foto:

Herman Peppelman deelt
sinterklaaservaringen

VARSSEVELD - Sinterklaastijd komt ieder jaar weer terug. De kinderen kijken er naar uit, gezelligheid in het gezin, blije kindergezichtjes, een super mooie periode. Ook bij de schrijver van het boek '50 jaar in het pak van Sint Nicolaas' was dat niet anders.

Herman Peppelman vertelt: "Leuke herinneringen aan een tijd waar de buurman voor Sinterklaas speelde en ik hem aan zijn schoenen en stem herkende. Toen moeder mij vertelde dat hij niet bestond vergeet ik nooit en ik weet nog steeds waar ik mij op dat moment bevond. Dat inspireerde mij zo enorm dat ik besloot zelf de 'Tabberd' in 1965 aan te trekken en was toen net zestien jaar. Na aanleiding van het dragen van de Tabberd en meer als een halve eeuw lang voor Sinterklaas te hebben gespeeld (en nog speel) heb ik mijn Sinterklaaservaringen eens opgeschreven van onder andere intochten, scholen, bedrijven, feesten en huisbezoeken compleet met foto's in een boek gepubliceerd."

Niet al Peppelmans ervaringen zijn opgeschreven, want dan zou het een heel dik 'Sinterklaasboek' zijn geworden, maar hieruit zijn een aantal momenten gekozen zoals uitglijders, pechgevallen, mooie momenten, emotionele momenten, bloopers en nog veel meer van Sinterklaas en Zwarte Piet. En, allemaal waar gebeurd! Ervaringen zoals een intocht met een helikopter, vrijerij met een tv-persoonlijkheid, Sinterklaas als huwelijksmakelaar en nog 25 hoofdstukken meer.

Boekpresentatie
Het boek wordt gepresenteerd op zondag 3 september tijdens de Halse Dag in cultureel centrum de Korenaar. Nadien is het boek verkrijgbaar bij de boekhandel in Varsseveld, Zelhem, Dinxperlo, Aalten, Lichtenvoorde, bij de Heidesmid, de supermarkt in Halle, rijdende supermark Teerink, Welkoop Varsseveld en bij de schrijver zelf, voor de prijs van 15 euro.