Tijdens de volksspelen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marie-Jose van Dijk
Tijdens de volksspelen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Foto: Achterhoekfoto.nl/Marie-Jose van Dijk Foto:

Ook dit jaar kan er een spetterend
septemberfeest verwacht worden

ZELHEM - De Zelhemse Septemberfeesten komen er weer aan, op 14, 15, 16 en 17 september barst het spektakel weer los. Het vierdaagse evenement wordt dit jaar voor de 32ste keer georganiseerd door de leden van de Stichting Septemberfeesten Zelhem.

Donderdag 14 september beginnen de Zelhemse Septemberfeesten traditioneel met de ballonnenoptocht voor de Zelhemse jeugd. Vanaf 18.45 uur worden de ballonnen uitgedeeld op de parkeerplaats bij sportpark 'de Pol'. De start van de optocht is om 19.15 uur.

Route ballonnentocht
Vincent van Goghstraat, Halseweg, Jan van Eijckstraat, Zuivelweg, Stationsstraat, Smidsstraat, Magnoliaweg, Richting Zonnekamp, Rondje Zonnekamp, Kerkhoflaan, Markt. Hier worden de ballonnen opgelaten en worden de Septemberfeesten om 19.45 uur geopend. Via Stationsstraat, Kerkstraat, Rembrandtstraat, Meindert Hobbemastraat en de Vincent van Goghstraat komt de optocht weer terug op de parkeerplaats bij 'de Pol'.

Vanaf 20.00 uur kunnen de voetjes van de vloer in de feesttent bij sportpark de Pol, waar voor deze avond de Millenium Showband de avond verzorgt. De entree bedraagt 10 euro.

Septemberfeesten op vrijdag
De vrijdag van de Septemberfeesten begint om 8.30 uur met een rondgang door de 'Kleine Schutterij'. Van 9.00 tot 9.45 uur is de kindervoorstelling 'Clown Koko' voor de groepen 1 t/m 3 in de cafétent. Van 10.30 tot 11.15 uur is er een tweede kindervoorstelling van 'Clown Koko', nu voor de groepen 4 t/m 7.

Om 10.00 uur wordt het vaandel gezwaaid op 'de Markt'. Om 10.30 uur start het Jeugdkoningschieten voor de leerlingen van groep 8 in de feesttent op sportpark 'de Pol'. Om 12.00 uur volgt de prijsuitreiking.

Op 14, 15, 16 en 17 september barst het spektakel los

De inschrijving voor de 'Volksspelen' start om 13.00 uur op het sportpark. De spelen met de onderdelen vogelschieten, schijfschieten, lepelschieten, sjoelen, handboogschieten, kegelen, doelschieten, vogel knuppelen en ringrijden duren tot 17.30 uur. Voor de kleintjes is er een luchtkussen en zijn er diverse gratis spelletjes.
Om 18.00 uur is de prijsuitreiking van de volksspelen in de feesttent. Vanaf 17.00 uur verzorgen de 'Disco Kings' hier de muziek. Vanaf 21.00 uur vindt een spectaculaire vuurwerkshow plaats.

Septemberfeesten op zaterdag
Op zaterdag is het tijd voor de allegorische optocht. De wagens stellen zich om 11.00 uur op aan de Dr. Grashuisstraat. Fietsen, karretjes en lopende deelnemers moeten zich inschrijven bij de muziekkoepel op het Stationsplein. De organisatie roept deelnemers op om op tijd te komen, zodat de jury voldoende tijd heeft voor een beoordeling. Om 12.00 uur start de optocht begeleid door diverse muziekkorpsen.

Route optocht: Burg. Rijpstrastraat, Markt, Smidstraat, Achter de Hoven, Prinses Irenestraat, Prinses Beatrixstraat, Prinses Margrietstraat, Slotemaker de Bruinestraat, Groen van Prinstererstraat, Zevenweg. Bij de Hummeloseweg wordt even een pauze gehouden. Vervolg: Orchideestraat, Bergstraat, Goudsbloemstraat, Goudsbloemstraat, Weverstraat, Hengeloseweg, Magnoliaweg, Rondje Zonnekamp, Kerkhoflaan, Ruurloseweg, Markt en Stationsstraat. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de allegorische optocht in de feesttent bij sportpark 'de Pol'.

's Avonds is het tijd voor feesten in de tent met medewerking van de Carbrio Showband. Entree bedraagt 10 euro en de tent is geopend vanaf 20.30 uur.

Frühshoppen op zondag
Zondag is de feesttent van 11.00 tot 20.00 geopend. Het Frühshoppen begint om 11.00 uur, en de muziek zal verzorgd worden door Die Männer. Het lunapark is van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Voor meer deelnameformulieren, het volledige programma en meer informatie, zie de website. Voor vragen kunt u mailen of een kijkje nemen op de Facebookpagina 'Zelhemse Septemberfeesten'.

www.septemberfeesten zelhem.nl

info@septemberfeesten zelhem.nl

'Dokter, is het mijn hart of zijn het mijn longen?'

Doetinchem - Longpunt de Achterhoek Doetinchem organiseert op donderdag 31 augustus van 15.30 tot 17.30 uur het volgende longpunt in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Het thema van de bijeenkomst is 'Dokter, is het mijn hart of zijn het mijn longen?' en gaat over COPD en hartfalen. Het thema zal worden besproken door longarts Gerrit Bosman en verpleegkundig specialist hartfalen Anneke van Anken. Omdat er waarschijnlijk veel vragen zijn met betrekking tot dit onderwerp is er ruim tijd ingepland voor het stellen van vragen.

Deelname en parkeren is gratis. U wordt verzocht om tijdens deze bijeenkomst geen luchtjes te gebruiken. Vanwege het maximaal aantal bezoekers, wordt aanmelden aangeraden. Meer informatie via Jannie ter Vrugt (06-43486657 of doetinchem@longpunt.longfonds.nl).

gelderland.longfonds.nl